Mums reikės:
✓
3 valg. šaukštų druskos
✓
250 g acto 9 proc.
✓
6-8 susmulkintų česnako skiltelių
✓
2 arb. šaukštelių sausų garstyčių
✓
1 valg. šaukšto maltų juodųjų pipirų
✓
2 valg. šaukštų smulkintų petražolių
Gaminame.
Marinuoti agurkai su garstyčiomisAgurkai supjaustomi išilgai į keturias dalis, sudedami į gilų indą ir užpilami iš nurodytų ingredientų
paruoštu marinatu. Viskas atsargiai išmaišoma ir paliekama 4-6 val. pastovėti. Agurkai sudedami į stiklainius, užpilami išsiskyrusiomis sultimis (marinatu), pridengiami dangteliais ir pasterizuojami: 0,5 l stiklainiai - 15 min., 1 l - 25 min. Stiklainiai sandariai uždaromi, apverčiami ir atvėsinami.
Marinuoti agurkai su garstyčiomis paruošti. Skanaus.