Mums reikės:
✓
1 raudonos paprikos
✓
100 g džiovintų abrikosų
✓
1 valg. š. garam masala (aštraus prieskonių mišinio)
✓
2 valg. š. raudono vyno acto
✓
1 valg. š. garstyčių
✓
1 valg. š. medaus
✓
1 arb. š. cukraus
✓
0,5 arb. š. druskos
Gaminame.
Aštrios pomidorų salotos su abrikosaisPomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, perliejami šaltu vandeniu, nulupami ir padalijami į 4-6 dalis. Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Paprika nuplaunama, išvalomos sėklos ir supjaustoma juostelėmis. Džiovinti abrikosai nuplaunami ir supjaustomi juostelėmis.
Pomidorai, svogūnai, džiovinti abrikosai, paprika sudedami į puodą. Įdedami lauro lapeliai, suberiamas cukrus, garam masala, druska ir pakaitinama iki užvirimo. Užvirus, ant silpnos ugnies troškinama apie 40 min., dažnai pamaišant. Supilamas raudono vyno actas, sudedamas medus, garstyčios ir pakaitinama dar 5 min. Atvėsinama, sudedama į švarius stiklainius ir uždaroma.
Laikoma šaldytuve. Aštrios pomidorų salotos su abrikosais puikiai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų. Skanaus.