Marinuoti kopūstai

marinuoti kopustai
Mums reikės:
2 kg kopūstų
400 g morkų
5-6 skiltelių česnako
100 g cukraus
150 ml acto 9 proc.
100 ml aliejaus
5 arb. š. druskos
Gaminame. Marinuoti kopūstai
Kopūstai supjaustomi šiaudeliais, morkos stambiai sutarkuojamos. Į didelį indą dedamas sluoksnis kopūstų, po to morkų, pora česnako skiltelių, po to vėl kopūstų, morkų sluoksnis, česnakas, viską labai gerai suspaudžiant (viršutinis sluoksnis turi būti kopūstų).

1 l vandens užvirinamas, suberiamas cukrus, druska, supilamas aliejus, actas, išmaišoma, užvirinama ir užpilama ant kopūstų, kad apsemtų. Uždengiama, paslegiama ir paliekama kambario temperatūroje 48 val. marinuotis. Marinuoti kopūstai sudedami į paruoštus stiklainius, uždaromi ir laikomi vėsioje patalpoje. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas