Marinuoti svogūnai

marinuoti svogunai
Mums reikės:
2 kg mažų svogūnų
55 g druskos
90 g cukraus
260 g acto 9 proc.
kvapiųjų pipirų
gvazdikėlių
garstyčių grūdelių
0,75 l vandens
lauro lapų
Gaminame. Marinuoti svogūnai
Svogūnai nulupami, nuplaunami ir blanširuojami verdančiame vandenyje apie 2 min. Į švarių stiklainių dugną (labiausiai tinka 0,5 l) sudedami 3-4 kvapieji pipirai, 2 gvazdikėliai, 3-5 garstyčių grūdeliai, lauro lapas ir svogūnai. Galima įdėti juostelę čili pipiro.
Paruošiamas marinatas: į vandenį suberiama druska, cukrus ir užvirinama. Užvirus supilamas actas. Svogūnai užpilami marinatu, pridengiami dangteliais ir pasterizuojami apie 5-6 min. Stiklainiai užsukami ir atvėsinami. Marinuoti svogūnai puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Virginija
Labai liuks svoguniukai Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas