Mums reikės:
✓
2 kg mažų svogūnų
✓
260 g acto 9 proc.
✓
garstyčių grūdelių
Gaminame.
Marinuoti svogūnaiSvogūnai nulupami, nuplaunami ir blanširuojami verdančiame vandenyje apie 2 min. Į švarių stiklainių dugną (labiausiai tinka 0,5 l) sudedami 3-4 kvapieji pipirai, 2 gvazdikėliai, 3-5 garstyčių grūdeliai, lauro lapas ir svogūnai. Galima įdėti juostelę čili pipiro.
Paruošiamas marinatas: į vandenį suberiama druska, cukrus ir užvirinama. Užvirus supilamas actas. Svogūnai užpilami marinatu, pridengiami dangteliais ir pasterizuojami apie 5-6 min. Stiklainiai užsukami ir atvėsinami.
Marinuoti svogūnai puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių. Skanaus.