Mums reikės:
✓
agurkų, pomidorų, morkų, žiedinių kopūstų, paprikų, svogūnų
✓
3 valg. š. druskos
✓
6 valg. š. cukraus
✓
15-18 valg. š. acto 9 proc.
✓
2 valg. š. aliejaus
✓
juodųjų pipirų žirnelių
✓
čili pipiro žiedelis (nebūtinai)
Gaminame.
Marinuotų daržovių asortiSvogūnai nulupami, supjaustomi žiedais ar pusžiedžiais ir nuplikomi verdančiu vandeniu. Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į dubenį, užpilamos verdančiu vandeniu ir palaikomos pora minučių. Žiediniai kopūstai išskaidomi nedideliais žiedynais, sudedami į dubenį, užpilami verdančiu šiek tiek pasūdytu, parūgštintu vandeniu ir palaikomi kelias minutes. Paprikos supjaustomos platesnėmis juostelėmis. Į paruoštą stiklainį įdedamas lauro lapas, čili pipiro žiedelis, sudedamos paruoštos daržovės, supilamas actas, aliejus, suberiamas cukrus, druska, įberiama juodųjų pipirų žirnelių, užpilama verdančiu vandeniu, pridengiama dangteliu ir pasterizuojama 15 min. Sandariai uždaroma, apverčiama dangteliu žemyn, uždengiama ir paliekama atvėsti.
Marinuotų daržovių asorti puikiai tinka šventiniam stalui. Skanaus.