: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/vegetariski-balandeliai.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
✓
12 vnt. kopūsto lapų
✓
300 g pievagrybių
✓
100 ml pomidorų tyrės
Gaminame.
Vegetariški balandėliaiBulvės nuskutamos, supjaustomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Išvirusios bulvės nusunkiamos ir sugrūdamos. Morka nuvaloma ir sutarkuojama stambia trintuve. Smulkiai supjaustomas svogūnas. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi juostelėmis. Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos morkos, svogūnai, pievagrybiai ir viskas kelias minutes pakepinama. Pakepintos daržovės ir pievagrybiai sumaišomi su sugrūstomis bulvėmis. Pagardinama druska, pipirais ir viskas gerai išmaišoma.
Kopūstų lapai apverdami pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja (kelias minutes). Ištraukiami iš vandens, nuvarvinami, nupjaunama storoji kopūstų lapų dalis (lapkotis). Ant kopūstų lapų išdėliojamas paruoštas įdaras ir suvyniojami balandėliai. Suvynioti balandėliai dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai iš abiejų pusių apkepinami.
Balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu (kur virė kopūstų lapai), kad vos apsemtų, sudedama pomidorų tyrė, įmetamas lauro lapas ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 20-25 min. Baigiant troškinti vegetariški balandėliai pabarstomi susmulkintais krapais. Skanaus.