Mums reikės:
✓
1 kg nedidelių cukinijų
✓
500 g faršo (kiaulienos, jautienos, vištienos)
✓
150 g fermentinio sūrio
✓
5 valg. šaukštų pomidorų pastos
Gaminame.
Cukinijų ir faršo užkepėlė.Svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje, kol jie pasidaro auksinės spalvos. Sudedame faršą ir pamaišant pakepiname 5-7 min. Vėliau sudedame pomidorų pastą, pabarstome druska, pipirais ir dar pakepiname 7 min. Nuimame nuo ugnies. Cukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname ir apkepiname cukinijų griežinėlius iš abiejų pusių po 3-4 min., pabarstome druska. Kepimo formos (17x25 cm dydžio) dugną išklojame cukinijų griežinėliais, ant jų sudedame pusę kiekio faršo, po to išdėliojame cukinijų griežinėlius, vėl faršo sluoksnį ir paskutinis sluoksnis vėl cukinijų. Viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Užkepėlė kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.
Cukinijų ir faršo užkepėlė - skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Skanaus.