Mums reikės:
✓
1 žiedinio kopūsto
✓
1 didelio svogūno
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
500 ml grietinėlės arba pieno
✓
80 -100 g fermentinio sūrio
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršuSvogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste iki auksinės spalvos. Sudedamas faršas, smulkiai sutarkuota morka ir pakepinama kartu su svogūnais. Pagardinama druska, pipirais, suberiamas susmulkintas česnakas, uždengiama ir patroškinama 10-15 min.
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstomas nedideliais žiedynais. Į verdantį pasūdytą vandenį sudedamas kopūstas ir paverdamas 2-3 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinama ir pravėsinama.
Užkepėlių indeliai patepami sviestu ir pabarstomi džiūvėsėliais. Ant dugno išdėliojamas sluoksnis žiedinių kopūstų, ant jų paskleidžiamas faršo sluoksnis ir ant viršaus sudedami likę žiediniai kopūstai.
Kiaušiniai išplakami ir sumaišomi su grietinėle. Pagal skonį įberiama druskos, pipirų, susmulkintų petražolių ir užpilama ant paruoštų užkepėlių. Sūris sutarkuojamas ir užbarstomas ant užkepėlių viršaus. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol gražiai pagelsta. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu paruošta. Skanaus.