Mums reikės:
✓
100 g manų kruopų
✓
2 skiltelių česnako
✓
druskos, maltų pipirų
✓
žalumynų (krapų, petražolių)
✓
džiūvėsėlių paniravimui
Gaminame.
Kopūstų kotletaiKopūstas padalijamas į 4-6 dalis (kotas išpjaunamas) ir paverdamas pasūdytame vandenyje 8-10 min. Supilama į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sumalama mėsmale. Nuspaudžiamas skystis, sudedami susmulkinami žalumynai, smulkiai sutarkuojamas svogūnas, išspaudžiamas česnakas, įmušamas kiaušinis. Suberiami miltai, manų kruopos, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Iš paruoštos masės suformuojami kotletai ir apvoliojami džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami kopūstų kotletai ir kepama iš abiejų, kol gražiai pagelsta.
Kopūstų kotletai yra lengvai virškinami, skanūs ir greitai pagaminami. Skanaus.