Braškių desertas

braskiu desertas
Mums reikės:
500 g braškių
250 ml grietinėlės 35 proc.
1 valg. šaukšto želatino
cukraus
mėtų lapelių
Gaminame. Braškių desertas.
Želatinas išbrinkinamas nedideliame vandens kiekyje (apie 30 min.). Braškės nuplaunamos, nusausinamos, sudedamos į blenderį ir sutrinamos. Pagal skonį įberiama cukraus. Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Želatinas truputį atvėsinamas ir nuolat maišant pamažu supilamas į braškių piurė. Masė išmaišoma. 4 valg. šaukštai braškių piurė supilami į atskirą dubenį, kurie bus reikalinga papuošimui. Grietinėlė  su cukrumi išplakama iki standžių putų. Į grietinėlę pamažu sudedama braškių piurė ir labai atsargiai išmaišoma. Grietinėlės - braškių masė padalinama į atskirus desertinius indelius ar taures. Ant viršaus uždedama po šaukštą braškių piurė ir lengvai paviršiuje pamaišoma.. Dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Braškių desertas papuošiamas mėtų lapeliais ir patiekiamas. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

m&s
Įdomus receptas, trintų braškių su grietinėle ir želatina dar neteko bandyti, turėtų būti skanu Šypsena
valytė
mmm, laukiu nesulaukiu brakiu sezono Myliu
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas