Mums reikės:
✓
250 ml grietinėlės 35 proc.
✓
1 valg. šaukšto želatino
Gaminame.
Braškių desertas.Želatinas išbrinkinamas nedideliame vandens kiekyje (apie 30 min.). Braškės nuplaunamos, nusausinamos, sudedamos į blenderį ir sutrinamos. Pagal skonį įberiama cukraus. Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Želatinas truputį atvėsinamas ir nuolat maišant pamažu supilamas į braškių piurė. Masė išmaišoma. 4 valg. šaukštai braškių piurė supilami į atskirą dubenį, kurie bus reikalinga papuošimui. Grietinėlė su cukrumi išplakama iki standžių putų. Į grietinėlę pamažu sudedama braškių piurė ir labai atsargiai išmaišoma. Grietinėlės - braškių masė padalinama į atskirus desertinius indelius ar taures. Ant viršaus uždedama po šaukštą braškių piurė ir lengvai paviršiuje pamaišoma.. Dedama į šaldytuvą, kad sustingtų.
Braškių desertas papuošiamas mėtų lapeliais ir patiekiamas. Skanaus.