Mums reikės:
Biskvitui:
✓
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
✓
2 valg. š. kakavos
✓
žiupsnelio druskos
Kremui:
✓
250 g Maskarponės sūrio
✓
150 g balto šokolado su kokosais
✓
¼ stiklinės kokoso drožlių
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
Gaminame.
Šokoladiniai batonėliai su kokosuKiaušinių baltymai išplakami su 2 šaukštais cukraus ir žiupsneliu druskos iki standžių putų. Tryniai ištrinami su likusiu cukrumi iki baltos masės. Dvejuose šaukštuose karšto vandens ištirpinama kakava ir nuolat maišant pamažu supilama į trynius. Miltai sumaišomi su krakmolu, suberiami į trynių masę ir gerai išmaišomi. Nuolat maišant, dalimis sudedami išplakti baltymai. Viskas išmaišoma iki vientisos masės. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, supilama tešla ir tolygiai paskleidžiama plonu sluoksniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 7-10 min. Iškepęs lakštas perpjaunamas per pusę, kiekviena dalis padedama ant pergamentinio popieriaus, suvyniojama kartu su juo ir atvėsinama.
Pagaminamas kremas: baltas šokoladas ištirpinamas karšto vandens vonelėje ir truputį atvėsinamas. Sudedamas Maskarponės sūris ir lengvai išplakama. Į šokolado – maskarponės sūrio masę suberiamos kokoso drožlės, supilamos citrinos sultys ir dar kartą lengvai išplakama iki vientisos masės.
Šokoladinei glazūrai:
300 g juodojo šokolado
50 ml grietinėlės
kokoso drožlių
Šokoladas ištirpinamas, supilama grietinėlė ir išmaišoma iki vientisos masės.
Atvėsę vyniotiniai išvyniojami, nuimamas pergamentinis popierius. Į kiekvieno vidurį dedama įdaro, susukama ir suvyniojama į maistinę plėvelę. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 1 - 2 val.
Nuėmus maistinę plėvelę, vyniotiniai supjaustomi batonėlių (šokoladukų) dydžio gabaliukais. Kiekvienas batonėlis pamirkomas šokoladinėje glazūroje, viršus pabarstomas kokoso drožlėmis. Dedama 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Šokoladiniai batonėliai su kokosu paruošti. Skanaus.