Mums reikės:
✓
žiupsnelio cinamono
Gaminame.
Obuolių sūrisObuolius sūriui nulupame, išimame sėklas ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Sudedame į dubenį, užpilame cukrumi ir 24 val. paliekame stovėti. Atsiradusį skystį nupilame į emaliuotą puodą ir kaitiname, kol išgaruoja pusė skysčio. Tada suberiame obuolių skilteles (nedidelę dalį pasiliekame), cinamoną ir maišant verdame, kol masė sutirštėja. Obuolių sūris būna išviręs, kai šaukštu perbraukus per masę, ji greitai nesusilieja. Baigiant virti sudedame likusias obuolių skilteles, išmaišome ir dar paverdame 2-3 min., taip gausime mozaikinį obuolių sūrį. Karštą obuolių masę sukrečiame į celofanu išklotus sūrmaišius, gerai suspaudžiame (nepaliekant oro tarpų), užrišame ir paslegiame. Obuolių sūris 6-10 dienų džiovinamas sudėjus ant grotelių arba pakabinus. Toliau obuolių sūris laikomas sausoje patalpoje su visu sūrmaišiu arba tik celofane.
Obuolių sūris puikus ir sveikas desertas. Skanaus.