Kol panakota stingsta, paruošiama braškių želė. Želatina išbrinkinama 2 valg. šaukštuose šalto vandens. Perrinktos, nuplautos braškės sudedamos į puodą (šaldytų braškių atšildyti nereikia), suberiamas cukrus, įpilami 3 valg. šaukštai vandens ir maišant pakaitinama 5-7 min., kol cukrus ištirpsta ir braškės suminkštėja. Viskas sutrinama su blenderiu. Karšta braškių masė sumaišoma su želatinu ir gerai išmaišoma, kad želatinas pilnai ištirptų. Gauta masė paliekama kambario temperatūroje pravėsti. Braškių želė atsargiai supilstoma ant sustingusios panakotos ir dedama į šaldytuvą 2-3 val., kad pilnai sustingtų.
Kad panakota su braškių želė lengviau išsiimtų iš indelių, formelės kelioms sekundėms įstatomos į karštą vandenį ir tada apverčiamos. Panakota (Panna cotta) su braškių želė papuošiama tarkuotu šokoladu ar mėgstamu saldžiu padažu ir patiekiama. Panakota (Panna cotta) su braškių želė - lengvas ir skanus desertas. Skanaus.
Panakota (Panna cotta) – tradicinis itališkas desertas, gaminamas iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Panakota (Panna cotta) patiekiamas su uogų, vaisių, karamelės ar šokolado padažu.