Mums reikės:
✓
2 virtų burokėlių
✓
3 marinuotų agurkų
✓
saujos alyvuogių be kauliukų
✓
kelių svogūnų laiškų
✓
alyvuogių aliejaus
✓
kelių griežinėlių citrinos
Gaminame.
Virtų daržovių mišrainė su kalmaraisKalmarai išvalomi, sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdami apie 1-2 min. Labai svarbu nepervirti, nes kalmarai bus kieti. Kalmarai sudedami į kiaurasamtį ir perliejami šaltu vandeniu. Virtos daržovės, marinuoti agurkai ir kalmarai supjaustomi šiaudeliais. Svogūnų laiškai susmulkinami, alyvuogės supjaustomos žiedais.
Burokėliai sumaišomi su alyvuogių aliejumi ir paliekami kelias minutes pastovėti. Likusios daržovės sumaišomos su kalmarais, svogūnų laiškais, alyvuogėmis ir alyvuogių aliejumi. Burokėliai sumaišomi su kitais mišrainės ingredientais. Pabarstoma druska ir išmaišoma. Virtų daržovių mišrainė su kalmarais papuošiama alyvuogėmis, citrinos griežinėliais ir patiekiama. Skanaus.