patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena įdaryti patisonai

vistiena idaryti patisonai Mums reikės:
4 jaunų patisonų
500 g vištienos faršo
1 kiaušinio
1 svogūno
3 valg. šaukštų džiūvėsėlių
4 valg. šaukštų grietinėlės
1 valg. šaukšto sviesto
saujos džiovintų grybų
aliejaus
druskos, pipirų
petražolių

Gaminame. Vištiena įdaryti patisonai
Patisonai nuplaunami, nupjaunamas jų viršus ir išskobiamas vidus. Patisonai kelias minutes apverdami pasūdytame vandenyje.
Džiovinti grybai užpilami verdančiu vandeniu ir pamirkomi 1-2 val. arba keletą minučių apverdami, nukošiami ir supjaustomi nedideliais kubeliais. Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Džiovinti grybai ir svogūnas pakepinami svieste. Į vištienos faršą įmušamas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai, supilama grietinėlė, sudedami pakepinti džiovinti grybai, susmulkintos petražolės, įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma. Gauta mase įdaromi patisonai,vistiena idaryti patisonai 1
uždedamos jų viršūnėlės. Patisonai aptepami aliejumi ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Vištiena įdaryti patisonai papuošiami petražolėmis ir patiekiami. Vištiena įdaryti patisonai gali būti patiekiami su džiovintų grybų padažu. Skanaus.

Komentarai

2010-10-19
Indre
Ragavau Mirktelti, labai patiko sitas idarytas patisonas.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

moliugu bulviu apkepas
Moliūgų-bulvių apkepas
Moliūgų - bulvių apkepas įdarytas pakepintais kopūstais ir svogūnais.
idarytas moliugas mesa ir raugintais kopustais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.