patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena įdaryti patisonai

vistiena idaryti patisonai Mums reikės:
4 jaunų patisonų
500 g vištienos faršo
1 kiaušinio
1 svogūno
3 valg. šaukštų džiūvėsėlių
4 valg. šaukštų grietinėlės
1 valg. šaukšto sviesto
saujos džiovintų grybų
aliejaus
druskos, pipirų
petražolių

Gaminame. Vištiena įdaryti patisonai
Patisonai nuplaunami, nupjaunamas jų viršus ir išskobiamas vidus. Patisonai kelias minutes apverdami pasūdytame vandenyje.
Džiovinti grybai užpilami verdančiu vandeniu ir pamirkomi 1-2 val. arba keletą minučių apverdami, nukošiami ir supjaustomi nedideliais kubeliais. Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Džiovinti grybai ir svogūnas pakepinami svieste. Į vištienos faršą įmušamas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai, supilama grietinėlė, sudedami pakepinti džiovinti grybai, susmulkintos petražolės, įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma. Gauta mase įdaromi patisonai,vistiena idaryti patisonai 1
uždedamos jų viršūnėlės. Patisonai aptepami aliejumi ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Vištiena įdaryti patisonai papuošiami petražolėmis ir patiekiami. Vištiena įdaryti patisonai gali būti patiekiami su džiovintų grybų padažu. Skanaus.

Komentarai

2010-10-19
Indre
Ragavau Mirktelti, labai patiko sitas idarytas patisonas.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.
vegetariski balandeliai
Vegetariški balandėliai
Vegetariški balandėliai įdaryti grūstomis bulvėmis, kepintomis daržovėmis ir pievagrybiais.
keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
ziediniu kopustu uzkepele
Žiedinių kopūstų užkepėlė
Žiedinių kopūstų užkepėlė grietinėlės, parmezano sūrio, krienų, muskato riešutų padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena