patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Džiovintų grybų padažas

dziovintu grybu padazas Mums reikės:
5-7 džiovintų grybų
1 svogūno
1 šaukšto sviesto
0,5-1 šaukšto miltų
0,5 stiklinės grietinėlės arba grietinės
5 valg. šaukštų sultinio
druskos
pipirų
krapų

Gaminame. Džiovintų grybų padažas.
Džiovintus grybus keletą minučių paverdame, nukošiame ir supjaustome šiaudeliais. Svogūną nulupame ir susmulkiname.dziovintu grybu padazas 1 Svieste pakepiname džiovintus grybus, svogūnus.dziovintu grybu padazas 2
Suberiame miltus, išmaišome, įpilame sultinio ir grybų padažą paverdame 3-5 min. Džiovintų grybų padažą pagardiname grietinėle ar tiesiog pienu, jei reikia įdedame druskos, pipirų, pabarstome susmulkintais krapais. Džiovintų grybų padažas labai tinka prie bulvių patiekalų, daržovių patiekalų, švelnesnio skonio mėsos patiekalų, sprandinės kepsnio, kruopų. Skanaus.

Komentarai

2013-01-20
Dalia
Gaminau si padaza prie kotletu, gavosi labai skaniai Šypsena super aciu ! Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

grybu padazas su kapareliais 2
Grybų padažas su kaparėliais
Šviežių arba šaldytų grybų ar pievagrybiu padažas su kaparėliais.
garstyciu padazas kotletams
Garstyčių padažas kotletams
Garstyčių ir grietinėlės padažas kotletams su žalumynais. Labai lengvai paruošiamas.
besamelio padazas
Bešamelio padažas
Bešamelio padažas. Klasikinis padažas tinkantis prie daugelio patiekalų: makaronų, lazanijos, bulvių, virtos žuvies, paukštienos ir kt.
spirguciu padazas
Spirgučių padažas
Spirgučių padažas iš rūkytų lašinių ir svogūnų. Tradicinio padažo receptas lietuviškiems patiekalams.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena