patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pikantiškos krevetės

pikantiskos krevetes Mums reikės:
500 g krevečių
200 ml konservuoto kokosų pieno
1 svogūno
1 agurko
1 valg. šaukšto miltų
0,5 arb. šaukštelio kario
0,5 arb. š. maltų kmynų
0,5 arb. šaukštelio kalendros
0,5 arb. šaukštelio sauso imbiero
aliejaus, druskos, pipirų

Gaminame. Pikantiškos krevetės su kokosų pienu
Nuluptą agurką, svogūną  supjaustome kubeliais. Išvalytas krevetes dedame į gerai įkaitintą aliejų ir greitai apkepiname iš visų pusių pamaišant ne ilgiau kaip 2 min. Apkepintos krevetės sudedamos į dubenį. Į aliejų, kur kepė krevetės, suberiame svogūnus ir pakepiname. Dedame agurkus, kelias minutes patroškiname, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Pilame kokosų pieną, suberiame prieskonius, pabarstome druską, pipirais ir pakaitiname 3-5 min., kol padažas sutirštėja. Pilame padažą ant krevečių, atsargiai išmaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti. Pikantiškos krevetės puiki karšta užkandėlė. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyrageliai su lasisa
Pyragėliai su lašiša
Suvynioti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su lengvai sūdyta, rūkyta lašiša, petražolėmis, krapais.
marinuota skumbre
Marinuota skumbrė
Marinuota skumbrė. Pagal šį receptą marinuota skumbrė labai skanu su virtomis bulvėmis.
papriku ir tuno uzkandele
Paprikų ir tuno užkandėlė
Paprikų ir tuno užkandėlė su vyšniniais pomidorais, salotų lapais, svogūnų laiškais ir kaparėliais.
silke su sparaginemis pupelemis
Silkė su šparaginėmis pupelėmis
Silkė su šparaginėmis pupelėmis, bulvėmis, svogūnais, vyno padažu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.