patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pikantiškos krevetės

pikantiskos krevetes Mums reikės:
500 g krevečių
200 ml konservuoto kokosų pieno
1 svogūno
1 agurko
1 valg. šaukšto miltų
0,5 arb. šaukštelio kario
0,5 arb. š. maltų kmynų
0,5 arb. šaukštelio kalendros
0,5 arb. šaukštelio sauso imbiero
aliejaus, druskos, pipirų

Gaminame. Pikantiškos krevetės su kokosų pienu
Nuluptą agurką, svogūną  supjaustome kubeliais. Išvalytas krevetes dedame į gerai įkaitintą aliejų ir greitai apkepiname iš visų pusių pamaišant ne ilgiau kaip 2 min. Apkepintos krevetės sudedamos į dubenį. Į aliejų, kur kepė krevetės, suberiame svogūnus ir pakepiname. Dedame agurkus, kelias minutes patroškiname, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Pilame kokosų pieną, suberiame prieskonius, pabarstome druską, pipirais ir pakaitiname 3-5 min., kol padažas sutirštėja. Pilame padažą ant krevečių, atsargiai išmaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti. Pikantiškos krevetės puiki karšta užkandėlė. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keptos stintos
Keptos stintos
Graikiškų rieštutų aliejuje keptos šviežios stintos. Puikus šaltas užkandis.
silke su saulegrazomis ir dziovintomis slyvomis
Silkė su saulėgrąžomis ir džiovintomis slyvomis
Silkė su saulėgrąžomis, džiovintomis slyvomis, kepintais svogūnais ir morkomis.
pyrageliai su lasisa
Pyragėliai su lašiša
Suvynioti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su lengvai sūdyta, rūkyta lašiša, petražolėmis, krapais.
marinuota silke su morkomis ir svogunais
Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais
Skani marinuota silkė su morkomis, svogūnais, kalendra bei pipirais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena