Mums reikės:
✓
250 g šparaginių pupelių
✓
8 nedidelių bulvių
✓
250 g silpnai sūdytos silkės filė
Padažui:
✓
50 ml sauso raudono vyno
✓
1 valg. šaukšto acto 9%
✓
1 valg. šaukšto cukraus
✓
3 valg. šaukštų aliejaus
✓
1 valg. šaukšto smulkintų krapų
✓
1 valg. šaukšto smulkintų petražolių
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Silkė su šparaginėmis pupelėmisBulves švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Atvėsiname ir supjaustome griežinėliais arba didesniais gabaliukais. Šparagines pupeles apverdame pasūdytame vandenyje. Silkės filė supjaustome juostelėmis. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Visus produktus sumaišome.
Padažui: vyną, actą, cukrų, žalumynus gerai išmaišome, įberiame truputėlį druskos, pipirų, supilame aliejų. Užpilame ant silkės su šparaginėmis pupelėmis ir daržovėmis bei paliekame pusvalandžiui pastovėti. Skanaus.