Mums reikės:
✓
200 g rūkytos lašišos (upėtakio) filė
✓
50 g parmezano sūrio
✓
150 g grietinės (30 proc. riebumo)
✓
4 valg. š. smulkintų krapų
✓
2 valg. š. smulkintų petražolių
Gaminame.
Vyniotinis su rūkyta žuvimiParmezano sūris smulkiai sutarkuojamas. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Puode (storu dugnu) ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir maišant pakaitinama iki tirštos kreminės konsistencijos. Pastoviai maišant plona srovele supilamas pienas ir viskas pakaitinama 1-2 min., kol masė sutirštėja. Masė pravėsinama, į ją sudedami kiaušinių tryniai, 2/3 pamezano sūrio, petražolės ir pusė kiekio krapų. Įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma. Kitame inde išplakami kiaušinių baltymai iki putų. Baltymų putos sudedamos į masę ir labai atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (maždaug 33x28 cm) išklotą kepimo popieriumi, supilama paruošta masė.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Rūkyta žuvis supjaustoma ilgomis, plonomis juostelėmis ir sumaišoma su grietine ir likusiais krapais. Iškepęs vyniotinio pagrindas išimamas iš formos, pabarstomas parmezano sūriu ir atvėsinamas. Ant jo paviršiaus vienodai paskirtomas žuvies įdaras.
Susukamas vyniotinis, suvyniojamas į kepimo popierių ar foliją ir dedamas 1-2 val. į šaldytuvą.
Vyniotinis su rūkyta žuvimi supjaustomas griežinėliais ir patiekiamas kaip šaltas užkandis. Skanaus.