Vyniotinis su rūkyta žuvimi

vyniotinis su rukyta zuvimi
Mums reikės:
200 g rūkytos lašišos (upėtakio) filė
3 kiaušinių
25 g miltų
50 g parmezano sūrio
175 ml pieno
150 g grietinės (30 proc. riebumo)
25 g sviesto
4 valg. š. smulkintų krapų
2 valg. š. smulkintų petražolių
druskos
Gaminame. Vyniotinis su rūkyta žuvimi
Parmezano sūris smulkiai sutarkuojamas. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Puode (storu dugnu) ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir maišant pakaitinama iki tirštos kreminės konsistencijos. Pastoviai maišant plona srovele supilamas pienas ir viskas pakaitinama 1-2 min., kol masė sutirštėja. Masė pravėsinama, į ją sudedami kiaušinių tryniai, 2/3 pamezano sūrio, petražolės ir pusė kiekio krapų. Įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma. Kitame inde išplakami kiaušinių baltymai iki putų. Baltymų putos sudedamos į masę ir labai atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (maždaug 33x28 cm) išklotą kepimo popieriumi, supilama paruošta masė.vyniotinis su rukyta zuvimi 1
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Rūkyta žuvis supjaustoma ilgomis, plonomis juostelėmis ir sumaišoma su grietine ir likusiais krapais. Iškepęs vyniotinio pagrindas išimamas iš formos, pabarstomas parmezano sūriu ir atvėsinamas. Ant  jo paviršiaus vienodai paskirtomas žuvies įdaras.vyniotinis su rukyta zuvimi 2
Susukamas vyniotinis, suvyniojamas į kepimo popierių ar foliją ir dedamas 1-2 val. į šaldytuvą. Vyniotinis su rūkyta žuvimi supjaustomas griežinėliais ir patiekiamas kaip šaltas užkandis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas