Mums reikės:
✓
100 g pievagrybių
✓
1 svogūno, 2 pomidorų
✓
8-10 alyvuogių be kauliukų
✓
2 skiltelių česnako
✓
5 valg. šaukštų aliejaus
✓
1 valg. šaukšto džiūvėsėlių
✓
2 valg. šaukštų smulkintų petražolių
✓
kelių lašų sojų padažo, druskos, maltų pipirų, raudonėlio, žalumynų
Gaminame.
Įdaryti kalmaraiKalmarus išvalome, nuplauname. 6-8 didesnius kalmarus sudedame į dubenį, likusius supjaustome mažais kubeliais. Pievagrybius, svogūną supjaustome kubeliais ir sumaišome su kalmarų gabaliukais. Į gautą masę suberiame džiūvėsėlius, petražoles, įlašiname kelis lašus sojų padažo, įpilame dalį aliejaus, pabarstome druska, pipirais ir gerai išmaišome. Gautu įdaru užpildome kalmarus. Kalmarų galus susmeigiame mediniais smeigtukais, kad įdaras neišbyrėtų. Česnako skilteles susmulkiname ir pakepiname likusiame aliejuje. Supilame sultinį, atsargiai sudedame įdarytus kalmarus ir troškiname apie 25 min. Sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus pabarstome pipirais, raudonėliu ir dar patroškiname 5 min.
Įdaryti kalmarai patiekiami su padažu, kuriame troškinosi. Papuošiame žalumynais. Gero apetito.