Mums reikės:
✓
16 vnt. karališkų krevečių
✓
3 šviežių žalių aitriųjų pipirų ankščių
✓
2 valg. š. pomidorų tyrės
✓
2 valg. š. citrinos sulčių
✓
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
1 arb. š. maltos kalendros
✓
1 arb. š. čili miltelių
✓
¼ arb. š. ciberžolės
✓
3 valg. š. smulkintų krapų arba kalendros lapelių
✓
1 arb. š. druskos
Gaminame.
Krevetės aštriame padažeSvogūnai, pomidorų tyrė, malta kalendra, ciberžolė, čili milteliai, 2 ankštys žalių aitriųjų pipirų, 2 valg. šaukštai susmulkintų krapų (kalendros lapelių), citrinos sultys ir druska sudedami į virtuvinį kombainą ir išmaišomi.
Į gilią keptuvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, supilama sutrinta masė ir ant silpnos ugnies pakaitinama 3-5 min., kol aštrus padažas pradeda sutirštėti. Į padažą suberiamos karališkos krevetės, atsargiai pamaišoma ir pakaitinama kelias minutes, kol krevetės pilnai sušyla.
Krevetės aštriame padaže sudedamos į indą, pabarstomos likusiais krapais, smulkiai supjaustytu aitriuoju pipiru ir patiekiamos. Skanaus.