Mums reikės:
✓
1 kg mažų patisonų
✓
4 skiltelių česnako
✓
pundelio krapų, petražolių
Marinatui:
✓
0,3 stiklinės druskos
✓
0,5 stiklinės acto 9 proc.
Gaminame.
Marinuoti maži patisonaiPatisonai švariai nuplaunami ir blanširuojami 5 min. verdančiame vandenyje. Perliejami šaltu vandeniu ir atvėsinami. Į paruoštų 1 l talpos stiklainių dugną įdedama pasmulkintų petražolių, krapų, krieno lapo, česnakų, čili pipirų žiedelių. Sudedami maži patisonai ir vėl užberiama petražolėmis, krapais, česnakais, čili pipirais.
Marinatui: į verdantį vandenį suberiama druska, supilamas actas ir užvirinama. Užpilama verdančiu marinatu, pridengiama dangteliu ir pasterizuojama 10-15 min. Sandariai uždaroma ir laikoma vėsioje patalpoje.
Marinuoti patisonai paruošti. Skanaus.