Mums reikės:
✓
250 g kalakutienos filė
✓
1 morkos, 2 svogūnų
✓
1 nedidelės cukinijos
✓
3 valg. š. avižinių dribsnių
✓
100 ml kefyro arba natūralaus jogurto
✓
paprikų (apie 10-12 vnt. priklauso nuo dydžio)
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
✓
krapų, petražolių
Gaminame.
Įdaryta kepta paprikaJautiena ir kiauliena sumalama mėsmale, kartu su nuvalyta morka ir cukinija. Kalakutienos filė supjaustoma nedideliais kubeliais ir sumaišoma su faršu. Suberiami avižiniai dribsniai, supilamas kefyras, įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma. Svogūnai nulupami, supjaustomi kubeliais ir apkepinami aliejuje. Sudedamas paruoštas faršas ir kartu su svogūnais pakepinamas kelias minutes. Suberiami susmulkinti žalumynai, išmaišoma ir paliekama pravėsti.
Paprikos išvalomos, kad nebūtų sėklų
ir įdaromos pravėsusiu faršu. Įdarytos paprikos sudedamos į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepamos 200 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min.
Įdaryta kepta paprika labai skanu su marinuotais ar raugintais agurkėliais. Skanaus.