Mums reikės:
✓
400 g kiaulienos faršo
✓
druskos, pipirų, petražolių
Voveraičių padažui:
✓
250 g grietinėlės
✓
druskos, pipirų, krapų
Gaminame.
Įdaryti patisonai su voveraičių padažuPatisonai nuplaunami, nupjaunamas jų viršus ir išskobiamas vidus.
Patisonai ir nupjautos viršūnėlės apverdami pasūdytame vandenyje. Išskobtas minkštimas (be sėklų) supjaustomas nedideliais kubeliais. Į kiaulienos faršą įmušamas kiaušinis, suberiami patisonų minkštimo gabaliukai ir smulkiai supjaustytas svogūnas.
Įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma. Gauta mase įdaromi patisonai, uždedamos viršūnėlės.
Patisonai aptepami aliejumi. Į kepimui skirtą indą sudedami patisonai, įpilama truputį vandens. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 50-55 min.
Pagaminamas voveraičių padažas: voveraitės švariai nuplaunamos, apverdamos pasūdytame vandenyje apie 5 min. ir nusausinamos. Didesnės voveraitės supjaustomos. Svieste apkepinamas susmulkintas svogūnas iki auksinės spalvos, tada sudedamos voveraitės ir dar truputį pakepinama, kol išgaruoja iš grybų išsiskyręs vanduo.
Supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies kaitinama, kol padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, susmulkintų krapų ir išmaišoma.
Iškepę įdaryti patisonai užpilami voveraičių padažu, papuošiami petražolių šakele ir patiekiami.
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu labai skanu su druska ir pipirais paskanintais pomidorais. Skanaus.