Mums reikės:
✓
250 g pievagrybių
✓
1 valg. š. sojų padažo
✓
2 valg. š. balzaminio acto
✓
1 arb. š. cukraus
✓
0,5 arb. š. krienų
✓
saujos graikiškų riešutų
✓
pundelio salotų lapų
✓
alyvuogių aliejaus
Gaminame.
Baklažanų salotos su grybaisBaklažanas supjaustomas plonais griežinėliais. Griežinėliai apibarstomi druska ir paliekami 20-30 min. pastovėti (druska ištraukia iš baklažanų kartumą). Baklažanų griežinėliai nuplaunami po šaltu vandeniu, nusausinami ir apkepinami alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių. Sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus, pabarstomi druska. Pievagrybiai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi juostelėmis ir ant stiprios ugnies apkepinami alyvuogių aliejuje iki auksinės spalvos. Pabarstomi druska. Špinatai, salotų lapai švariai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi rankomis. Paprika supjaustoma pusžiedžiais, graikiški riešutai truputį pasmulkinami. Viskas sudedama į salotinę.
Paruošiamas užpilas: 1 šaukštas alyvuogių aliejaus sumaišomas su balzaminiu actu, sojų padažu, krienais ir cukrumi.
Baklažanų salotos su grybais, apšlakstomos užpilu ir pabarstomos graikiškais riešutais. Salotos paruoštos. Skanaus.