Mums reikės:
✓
80 g Parmezano sūrio
✓
4 riekelių baltos duonos (batono)
✓
3 skiltelių česnako
✓
pundelio salotų lapų
✓
alyvuogių aliejaus
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Cezario salotosBatonas supjaustomas nedideliais kubeliais. Batono kubeliai suberiami į kepimo skardą, apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir pakepinami orkaitėje, kol gražiai pagelsta (jų vidus turi išlikti minkštas).
Paruošiamas Cezario salotų padažas: kiaušiniai sudedami į puodą su šaltu vandeniu, užvirinami ir paverdami 2-3 min. Nulupti kiaušiniai supjautomi arba sudedami į blenderį ir susmulkinami. Citrinos sultys, šlakelis alyvuogių aliejaus, druska, pipirai, susmulkintas česnakas gerai išplakami.
Lėkštė, kurioje bus patiekiamos
Cezario salotos, ištrinama česnaku. Suplėšyti salotų lapai užpilami padažu, suberiami batono kubeliai, kiaušiniai, užberiamas stambiai sutarkuotas parmezano sūris.
Cezario salotos patiekiamos iškarto, kad džiūvėsėliai išliktų traškūs. Skanaus.