Cezario salotos 2

cezario salotos
Mums reikės:
80 g Parmezano sūrio
2 kiaušinių
1 citrinos
4 riekelių baltos duonos (batono)
3 skiltelių česnako
pundelio salotų lapų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Cezario salotos
Batonas supjaustomas nedideliais kubeliais. Batono kubeliai suberiami į kepimo skardą, apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir pakepinami orkaitėje, kol gražiai pagelsta (jų vidus turi išlikti minkštas).
Paruošiamas Cezario salotų padažas: kiaušiniai sudedami į puodą su šaltu vandeniu, užvirinami ir paverdami 2-3 min. Nulupti kiaušiniai supjautomi arba sudedami į blenderį ir susmulkinami. Citrinos sultys, šlakelis alyvuogių aliejaus, druska, pipirai, susmulkintas česnakas gerai išplakami.
Lėkštė, kurioje bus patiekiamos Cezario salotos, ištrinama česnaku. Suplėšyti salotų lapai užpilami padažu, suberiami batono kubeliai, kiaušiniai, užberiamas stambiai sutarkuotas parmezano sūris. Cezario salotos patiekiamos iškarto, kad džiūvėsėliai išliktų traškūs. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas