Mums reikės:
✓
100 g romaninių salotų
✓
3 riekelių batono
✓
30 g Parmezano sūrio
✓
alyvuogių aliejaus
Salotų padažui:
✓
2 kiaušinių trynių
✓
20 g Parmezano sūrio
✓
1-2 valg. š. citrinos sulčių
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
2 skiltelių česnako
✓
kelių lašų Vorčesterio padažo
Gaminame.
Cezario salotos.Pirmosios Cezario salotos buvo pagamintos tik iš romaninių salotų lapų, baltos duonos, kiaušinių, alyvuogių aliejaus, parmezano sūrio, česnakų ir Vorčesterio padažo. Šiandien pasaulyje egzistuoja daugybė Cezario salotų receptų: cezario salotos su vištiena, cezario salotos su krevetėmis, cezario salotos su alyvuogėmis ir t.t.
Batonas supjaustomas kubeliais. Batono kubeliai suberiami į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir apšlakstomi alyvuogių aliejumi. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Cezario salotų padažui: kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir paverdami apie 40 sek. Į smulkintuvą sudedami kiaušinių tryniai, išspaudžiamas česnakas, supilamos citrinų sultys, įlašinama Vorčesterio padažo, įberiama druskos, pipirų ir išplakama. Pamažu supilamas alyvuogių aliejus, suberiamas smulkiai sutarkuotas sūris ir išmaišoma.
Nuplautos, nusausintos romaninės salotos suplėšomos rankomis, sudedamos į lėkštę, pabarstoma tarkuotu parmezano sūriu, užberiami skrebučiai ir užpilama padažu. Prie Cezario salotų padažas gali būti patiekiamas ir atskirai. Cezario salotos paruoštos. Skanaus.