Mums reikės:
✓
5-7 džiovintų grybų
✓
1 šaukšto sviesto
✓
0,5-1 šaukšto miltų
✓
0,5 stiklinės grietinėlės arba grietinės
✓
5 valg. šaukštų sultinio
Gaminame.
Džiovintų grybų padažas.Džiovintus grybus keletą minučių paverdame, nukošiame ir supjaustome šiaudeliais. Svogūną nulupame ir susmulkiname.
Svieste pakepiname džiovintus grybus, svogūnus.
Suberiame miltus, išmaišome, įpilame sultinio ir grybų padažą paverdame 3-5 min. Džiovintų grybų padažą pagardiname grietinėle ar tiesiog pienu, jei reikia įdedame druskos, pipirų, pabarstome susmulkintais krapais.
Džiovintų grybų padažas labai tinka prie
bulvių patiekalų,
daržovių patiekalų, švelnesnio skonio
mėsos patiekalų,
sprandinės kepsnio, kruopų. Skanaus.