Mums reikės:
✓
800 g kiaulienos sprandinės
✓
4 skiltelių česnako
✓
1 valg. š. garstyčių
✓
1 valg. š. balzaminio acto
✓
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
✓
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
Gaminame.
Kiaulienos muštiniai citrusiniame padažeKiaulienos sprandinė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 1,5 cm storio gabaliukais. Kiaulienos gabaliukai lengvai pamušami. Citrinos, apelsinai švariai nuplaunami, nutarkuojamos žievelės, išspaudžiamos sultys. Sultys sumaišomos su žievelėmis, susmulkintomis česnako skiltelėmis, garstyčiomis, balzaminiu actu, čiobreliais, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Į marinatą sudedami kiaulienos muštiniai ir 30 - 40 min. padedami į šaldytuvą pasimarinuoti.
Kiaulienos muštiniai išimami iš marinato, nuvarvinami ir apkepinami aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Į keptuvę supilamas marinatas, uždengiama ir ant silpnos ugnies patroškinama apie 7 min.
Kiaulienos muštiniai išimami iš keptuvės ir sudedami į dubenį. Padažas (marinatas) pakaitinamas ant stiprios ugnies, kol sutirštėja, sudedamas sviestas. Kiaulienos muštiniai užpilami citrusiniu padažu ir patiekiami.
Kiaulienos muštiniai citrusiniame padaže labai skanu su bulvių koše. Skanaus.