Mums reikės:
✓
600 g rūkytų kiaulienos arba jautienos šonkauliukų
✓
500 ml sauso raudono vyno
✓
100 g konservuotų avinžirnių (turkiškų žirnių)
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmisBaklažaną nuplauname, supjaustome didesniais kubeliais, pabarstome druska ir paliekame 30 min. pastovėti, kad nebūtų kartūs. Rūkytus šonkauliukus supjaustome po 1-2 šonkaulius, sudedame į indą, užpilame vynu ir paliekame pusvalandžiui. Į indą su šonkauliais ir vynu įmetame pora gvazdikėlių ir ant vidutinės ugnies pakaitiname apie 10-15 min. Baklažanų gabaliukus nuplauname šaltu vandeniu. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas-griežinėliais ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Į keptuvę sudedame šonkauliukus, baklažanus ir ant silpnos ugnies patroškiname kartu su morkomis ir svogūnais. Vėliau sudedame avinžirnius, pabarstome druska, pipirais ir patroškiname kelias minutes.
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis patiekiami su virtomis bulvėmis. Skanaus.