Mums reikės:
Tefteliams:
✓
250 g kiaulienos faršo
✓
250 g jautienos faršo
✓
0,5 stiklinės ryžių
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
✓
3 valg. š. pomidorų pastos
✓
3 valg. š. grietinės
Gaminame.
Tefteliai su ryžiais ir padažuRyžiai supilami į nedidelį puodą užpilami vandeniu ir verdami 10-12 min.,
nepervirti. Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas svieste arba aliejuje iki auksinės spalvos. Sudedama smulkiai sutarkuota morka ir pakepinama kelias minutes kartu su svogūnu.
Į dubenį sudedamas faršas, išvirti ryžiai, pakepintos daržovės, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Suformuojami nedideli apvalūs tefteliai ir iš abiejų pusių apvoliojami miltuose. Į keptuvę įpilama truputis aliejaus, įkaitinama, sudedami tefteliai ir kepama po 2 min. iš abiejų pusių. Apkepę tefteliai sudedami į gilesnę keptuvę ar puodą ir užpilami pomidorų pastos-grietinės ir vandens mišiniu. Troškinama 5-7 min. Jei reikia pagardinama druska. Baigiant troškinti pabarstoma susmulkintomis petražolėmis.
Tefteliai su ryžiais ir padažu patiekiami su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.
Viktoras
Aciu uz receptuka, viskas puikiai pavyko, svelnus, purus tefteliukai gavosi.