Mums reikės:
✓
1 kg kiaulienos kumpio
✓
0,5 saliero gumbo
✓
2 arb. šaukštelių garstyčių
✓
2 arb. š. džiovintų žolelių mišinio
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
bulvių prieskonių
✓
druskos, maltų j. pipirų
Gaminame.
Keptas kumpis su daržovėmis.Kiaulienos kumpį nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais, džiovintų žolelių mišiniu. Patogu naudoti KOTANYI prieskonius, pavadinimu itališkos žolelės, į kurių sudėtį įeina raudonėliai, dašiai, čiobreliai, bazilikai, rozmarinai, mairūnai, šalavijai. Ištrintą kiaulienos kumpį aptepame garstyčių - aliejaus mišiniu ir dedame į šaldytuvą 14-16 val. marinuotis.
Bulves nuskutame, nuplauname, perpjauname per pusę, apibarstome bulvių prieskoniais ir šiek tiek apšlakstome aliejumi. Morkas nuvalome, supjaustome didesniais gabaliukais, svogūnus supjaustome žiedais, paprikas – platesnėmis juostelėmis, cukinijas – 1,5-2 cm storio griežinėliais, saliero gumbą supjaustome storesniais šiaudeliais.
Kiaulienos kumpį ir visas daržoves sudedame į kepimo rankovę.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 250 laipsnių temperatūroje 1-1,5 val. Baigiant kepti, kepimo rankovę prakerpame ir keptą kumpį su daržovėmis atidengiame, kad apskrustų ir pasidengtų rausva plutele.
Keptas kumpis su daržovėmis skanu su bruknių padažu ir marinuotais agurkėliais. Gero apetito.