Lazanija su vištiena ir grybais

lazanija su vistiena ir grybais
Mums reikės:
12 lazanijos lakštų
500 g virtos vištienos krūtinėlės
500 g pievagrybių
500 g kieto fermentinio sūrio
200 ml grietinėlės
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 l pieno
120 g sviesto
3 valg. š. miltų
1 kiaušinio
druskos
žiupsnelio muskato riešuto
Gaminame. Lazanija su vištiena ir grybais
Fermentinis sūris smulkiai sutarkuojamas. Virta vištienos krūtinėlė supjaustoma plonomis juostelėmis. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi juostelėmis ir apkepinami alyvuogių aliejuje. Sudedamos vištienos juostelės ir pakepinama dar 3-5 min. Supila grietinėlė ir ant silpnos ugnies paverdama kelias minutes, kol grietinėlė sutištėja. Pagardinama druska, pipirais.

Padažui: ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas ir jame apkepinami miltai. Nuolat maišant supilamas lengvai išplaktas kiaušinis, pienas, įberiama druskos, muskato riešuto ir pastoviai maišant pakaitinama, kol padažas sutirštėja.

Į kepimo indą įpilama truputėlis paruošto padažo, tolygiai paskirstoma ir išdėliojamas vienas sluoksnis lazanijos lakštų. Ant lazanijos lakštų dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir vėl užpilama šiek tiek padažo. Išdėliojamas antras sluksnis lazanijos lakštų, vėl dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir užpilama padažu. Taip susluoksniuojami visi produktai (sluoksnių skaičius priklauso nuo kepimo indo dydžio) ir užpilama likusiu padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min. Pabarstoma likusiu sūriu ir dar pakepama 10-15 min., kol sūris išsilydo ir lengvai apskruda. Iškepusi lazanija su vištiena ir grybais paliekama dar kelias minutes pastovėti, kad padažas geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su vištiena ir grybais patiekiama su daržovėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas