Mums reikės:
✓
400 g vištienos filė
✓
200 g Parmezano sūrio
✓
100 g alyvuogių (be kauliukų)
✓
2 kietai virtų kiaušinių
✓
200 g baltos duonos (batono)
✓
aliejaus, druskos, pipirų
Gaminame.
Cezario salotos su alyvuogėmisVištienos filė Cezario salotoms supjaustome juostelėmis, pabarstome druska, pipirais ir apkepiname. Batoną supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepiname aliejuje. Kiaušinius supjaustome kubeliais, sūrį stambiai sutarkuojame, salotų lapus nuplauname, nusausiname ir suplėšome rankomis.
Padažas Cezario salotoms: 2 česnako skiltelių
2 kiaušinių tryniai ("žali")
2-3 valg. š. citrinos sulčių
2 arb. š. garstyčių
druskos, pipirų
200 ml alyvuogių aliejaus
150g smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
Paruošiame padažą: Sutrintas česnakas, kiaušinių tryniai, garstyčios, citrinos sultys išplakami iki vientisos masės, gerai maišant supilamas aliejus. Galiausiai lengvai pamaišant sudedamas tarkuotas Parmezanio sūris.
Į lėkštę dedamos salotos (suplėšyti salotų lapai), kepta vištiena, kiaušiniai, keptos duonos džiūvėsėliai, parmezano sūris, alyvuogės. Salotos užpilamos padažu, pabarstomos druska, pipirais ir patiekiamos.
Cezario salotos skanus, lengvas ir labai populiarus patiekalas. Skanaus.
Tai nėra autentiškos Cezario salotos, tačiau virti kiaušiniai ir vištienos filė skonio negadina.