Cezario salotos su alyvuogėmis

cezario salotos au alyvuogemis
Mums reikės:
400 g vištienos filė
200 g Parmezano sūrio
100 g alyvuogių (be kauliukų)
2 kietai virtų kiaušinių
200 g baltos duonos (batono)
aliejaus, druskos, pipirų
salotos lapų
Gaminame. Cezario salotos su alyvuogėmis
Vištienos filė Cezario salotoms supjaustome juostelėmis, pabarstome druska, pipirais ir apkepiname. Batoną supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepiname aliejuje. Kiaušinius supjaustome kubeliais, sūrį stambiai sutarkuojame, salotų lapus nuplauname, nusausiname ir suplėšome rankomis.
Padažas Cezario salotoms:
2 česnako skiltelių 
2 kiaušinių tryniai ("žali")
2-3 valg. š. citrinos sulčių 
2 arb. š. garstyčių 
druskos, pipirų
200 ml alyvuogių aliejaus
150g smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
Paruošiame padažą: Sutrintas česnakas, kiaušinių tryniai, garstyčios, citrinos sultys išplakami iki vientisos masės, gerai maišant supilamas aliejus. Galiausiai lengvai pamaišant sudedamas tarkuotas Parmezanio sūris.
Į lėkštę dedamos salotos (suplėšyti salotų lapai), kepta vištiena, kiaušiniai, keptos duonos džiūvėsėliai, parmezano sūris, alyvuogės. Salotos užpilamos padažu, pabarstomos druska, pipirais ir patiekiamos. Cezario salotos skanus, lengvas ir labai populiarus patiekalas. Skanaus.
Tai nėra autentiškos Cezario salotos, tačiau virti kiaušiniai ir vištienos filė skonio negadina.

Panašūs receptai

Komentarai

dina
man skaniausios cezario salotos su specialiu cezario salotoms skirtu padazu, majonezo nenaudoju.
liuda
Pas mus cezario salotos daromos pagal nuotaika...su vistiena, su anciuviais, su krevetem...nors gal tada jau ne visai cezario salotos gaunasi Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas