Mums reikės:
✓
250 g vištienos filė
✓
1 žalios paprikos
✓
1 geltonos paprikos
✓
1 raudonos paprikos
✓
40 ml alyvuogių aliejaus
✓
20 ml citrinos sulčių
✓
1 arb. šaukštelio garstyčių
✓
10 g šviežių mėtų
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Vištienos salotos su mėtų padažuVištienos filė išverdame arba pabarstome druska, pipirais ir iškepame. Virta ar kepta vištienos filė supjaustoma gabaliukais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome sėklas ir supjaustome šiaudeliais. Avokadą perpjauname pusiau, pašaliname kauliuką, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. Apelsiną nulupame, išskaidome skiltelėmis ir supjaustome kubeliais. Viską sudedame į dubenį.
Mėtų lapelius nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome. Susmulkintas mėtas sumaišome su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, medumi ir garstyčiomis. Įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Vištienos salotos užpilamos mėtų padažu ir patiekiamos.
Vištienos salotos su mėtų padažu yra ypatingo, pikantiško skonio. Skanaus.