Mums reikės:
✓
200 g vištienos filė
✓
150 g pievagrybių
✓
1 nedidelio mėlynojo svogūno
✓
pundelio salotų lapų
✓
druskos, juodųjų pipirų
Užpilui:
✓
0,5 arb. šaukštelio Dižono garstyčių
✓
1 arb. šaukštelio vyno acto
✓
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
✓
100 g natūralaus jogurto
Gaminame.
Pievagrybių salotos su vištienaVištienos filė salotoms supjaustome plonomis juostelėmis ir apkepiname aliejuje, kol lengvai paruduoja. Pievagrybius švariai nuplauname ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Salotų lapus nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome. Visus ingedientus sudedame į dubenį, įberiame druskos, pipirų ir išmaišome. Pievagrybių salotų su vištiena užpilui naudojamus visus ingredientus sumaišome ir užpilame ant salotų.
Pievagrybių salotos su vištiena skanu su baltos duonos skrebučiais. Gero apetito.