Mums reikės:
✓
250 g rūkytos vištienos filė
✓
300 g pievagrybių
✓
200 g konservuotų žirnelių
✓
150 g puskiečio fermentinio sūrio
✓
4 valg. š. grietinės
✓
2-3 valg. š. majonezo
✓
1 valg. š. krienų
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Rūkytos vištienos salotos su grybais.
Rūkytos vištienos filė supjaustoma nedideliais kubeliais. Pievagrybiai supjaustomi juostelėmis ir 2 min. paverdami pasūdytame vandenyje. Pievagrybiai supilami į kiaurasamtį, perliejami šaltu vandeniu ir paliekami nusivarvėti. Fermentinis sūris sutarkuojamas stambia trintuve. Vištiena, sūris, konservuoti žirneliai, pievagrybiai sudedami į dubenį ir sumaišomi.
Salotų užpilui grietinė, majonezas, krienai sumaišomi ir supilami ant paruoštų salotų. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais, smulkintais krapais ir išmaišoma.
Rūkytos vištienos salotos su grybais papuošiamos krapų šakelėmis ir patiekiamos. Skanaus.