Paprastasis krapas – salierinių šeimos vienametis arba dvimetis žolinis augalas, mažai šakotu apie 1 -1,5 m aukščio stiebu ir suskaidytais skiautelėmis lapais. Augalas turi malonų specifinį kvapą. Krapuose yra daug eterinio aliejaus, vitaminų C, B1, B2, P, PP, flavonoidų, kalio, kalcio bei geležies.
Šviežių krapo lapų tradiciškai dedama į salotas, mišraines, bulves, daržovių sriubas, mėsos bei žuvies patiekalus.
Krapų stiebų dedama raugiant agurkus, pomidorus ir kitas daržoves, o žalių sėklų – į duonos gaminius, sausainius, arbatą, actą, marinatus. Krapų eterinis aliejus vartojamas konditerijos, konservų, likerių, degtinės pramonėje bei parfumerijoje. Ilgesniam laikymui ir vartojimui krapai džiovinami, sūdomi, šaldomi. Tinkamai išdžiovinti krapai nepraranda nei savo spalvos, nei savybių.