Mums reikės:
✓
8 vištienos blauzdelių
✓
200 ml natūralaus jogurto
✓
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
✓
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
✓
40 g sezamo sėklų
✓
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
3 valg. š. lydyto sviesto
✓
pusės laimo vaisiaus sulčių ir tarkuotų žievelių
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
✓
pundelio petražolių
Gaminame.
Vištienos blauzdelės su traškia pluteleVištienos blauzdelės nuplaunamos, nusausinamos ir sudedamos į dubenį. Jogurtas sumaišomas su laimo sultimis, nutarkuotomis žievelėmis, druska, pipirais, raudonėliu, čiobreliais ir užpilamas ant vištienos blauzdelių. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 2-4 val. pasimarinuoti.
Sezamo sėklos pakepinamos sausoje keptuvėje ir sumaišomos su džiūvėsėliais bei smulkintomis petražolėmis. Kiekviena vištienos blauzdelė apvoliojama paruoštame mišinyje ir dedama į kepimo formą. Vištienos blauzdelės apšlakstomos alyvuogių aliejumi sumaišytu su lydytu sviestu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.
Vištienos blauzdelės su traškia plutele patiekiamos su grilyje keptomis daržovėmis. Skanaus.