Vištienos blauzdelės su traškia plutele

vistienos blauzdeles su traskia plutele
Mums reikės:
8 vištienos blauzdelių
200 ml natūralaus jogurto
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
40 g  sezamo sėklų
40 g  džiūvėsėlių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. lydyto sviesto
pusės laimo vaisiaus sulčių ir tarkuotų žievelių
druskos, maltų juodųjų pipirų
pundelio petražolių
Gaminame. Vištienos blauzdelės su traškia plutele
Vištienos blauzdelės nuplaunamos, nusausinamos ir sudedamos į dubenį. Jogurtas sumaišomas su laimo sultimis, nutarkuotomis žievelėmis, druska, pipirais, raudonėliu, čiobreliais ir užpilamas ant vištienos blauzdelių. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 2-4 val. pasimarinuoti.
Sezamo sėklos pakepinamos sausoje keptuvėje ir sumaišomos su džiūvėsėliais bei smulkintomis petražolėmis. Kiekviena vištienos blauzdelė apvoliojama paruoštame mišinyje ir dedama į kepimo formą. Vištienos blauzdelės apšlakstomos alyvuogių aliejumi sumaišytu su lydytu sviestu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Vištienos blauzdelės su traškia plutele patiekiamos su grilyje keptomis daržovėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas