Mums reikės:
✓
1 vištos (apie 1,5 kg)
✓
1 skiltelės česnako
✓
0,5 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
✓
1 valg. šaukšto aliejaus
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
✓
200 g vyšnių (gali būti šaldytos)
✓
125 ml raudono sauso vyno
✓
10 grūdelių juodųjų pipirų
Gaminame.
Vištiena vyšnių padažeVištiena nuplauname ir padalijame į keturias dalis. Česnaką susmulkiname, sumaišome su čiobreliais, druska, pipirais ir aliejumi. Gauta mase ištriname vištienos gabaliukus ir sudedame į kepimo skardą. Svogūnus nulupame, supjaustome gabaliukais ir suberiame tarp vištienos gabaliukų.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min.
Vyšnias užpilame raudonu vynu, cukrumi, įdedame lauro lapus, suberiame juoduosius pipirus ir kaitiname ant nestiprios ugnies, kol išgaruoja pusė skysčio.
Patiekiant vištieną užpilame vyšnių padažu. Gero apetito.