Mums reikės:
✓
1 kg vištienos šlaunelių
✓
70 ml apelsinų sulčių
✓
2 arb. šaukštelių maltos kalendros
✓
1 arb. šaukštelio ciberžolės
✓
2 skiltelių česnako
✓
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų, žalumynų
Gaminame.
Kepta vištiena su apelsinaisVištienos šlauneles nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais ir sudedame į dubenį. Apelsinų sultis, medų, alyvuogių aliejų, kalendrą, ciberžoles ir susmulkintą česnaką gerai išmaišome. Gautą masę užpilame ant vištienos, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis 1-1,5 val. Apelsinus švariai nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Marinuotą vištieną su visu marinatu sudedame į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame apelsinų griežinėlius ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Kepimo metu, kelis kartus vištiena apšlakstoma tuo pačiu marinatu, kur kepa.
Kepta vištiena su apelsinais papuošiama žalumynais ir patiekiama į stalą. Gero apetito.