Mums reikės:
✓
2 vištienos ketvirčių
✓
100 g džiovintų slyvų
✓
15 alyvuogių (be kauliukų)
✓
100 ml balto sauso vyno
✓
2 valg. šaukštų miltų
✓
2 valg. šaukštų raudono vyno acto
✓
1 valg. šaukšto cukraus
✓
1 valg. šaukšto pomidorų padažo
✓
2 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
Gaminame.
Vištiena su džiovintomis slyvomisVištienos ketvirčius nuplauname, nusausiname, perpjauname per pusę ir įtriname druska ir pipirais. Miltus sumaišome su 1 šaukšteliu raudonėlio ir juose apvoliojame vištienos gabaliukus. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname ir apkepiname vištieną, kol pasidengia auksine plutele. Vištienos gabaliukus sudedame į kepimo indą. Vyną sumaišome su cukrumi, raudonėliu, vyno actu, pomidorų padažu, suberiame alyvuoges, džiovintas slyvas ir viską užpilame ant vištienos. Galima naudoti alyvuoges įdarytas pipirais, tai patiekalui suteiks pikantiško skonio. Kepimo indą uždengiame kepimo folija, dedame į įkaitintą orkaitę ir vištieną kepame 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Vištiena su džiovintomis slyvomis skanu su bulvių koše. Gero apetito.