Mums reikės:
✓
10-12 vištienos sparnelių
✓
2 skiltelių česnako
✓
1 valg. šaukšto kmynų
✓
1 valg. šaukšto ciberžolės
✓
1 valg. šaukšto maltos kalendros
✓
1 valg. šaukšto tarkuotų citrinos žievelių
✓
2 arb. šaukštelių kario
✓
2 arb. šaukštelių čili pipirų
Gaminame.
Aštrūs vištienos sparneliaiVištienos sparnelius nuplauname, nusausiname ir kiekvieną sparnelį aštriu peiliu padalijame į dvi dalis. Česnaką susmulkiname, sumaišome su aliejumi, prieskoniais, citrinos žievelėmis. Sudedame vištienos sparnelius, gerai išmaišome, uždengiame ir paliekame 3-4 val. šaldytuve marinuotis.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros, išdedame vištienos sparnelius į kepimo skardą ir kepame apie 20-25 min. (galima kepti ir keptuvėje).
Aštrūs vištienos sparneliai patiekiami ir kaip karštas patiekalas, ir kaip šaltas užkandis pvz. prie alaus. Gero apetito.