Mums reikės:
✓
500 g vištienos kepenėlių
✓
200 g kiaulienos šoninės
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Vištienos kepenėlių paštetasVištienos kepenėlės nuplaunamos, nupjaustomos plėvės ir apibarstomos druska. Kiaulienos šoninė supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma druska, pipirais.
Svogūnai perpjaunami į 4-6 dalis, česnako skiltelės perpjaunamos pusiau, morkos supjaustomos griežinėliais. Kepimo skarda ištepama aliejumi, išdėliojamos vištienos kepenėlės, šoninės juostelės, suberiamos morkos, svogūnai ir česnakai. Viskas apibarstoma čiobreliais, apšlakstoma aliejumi ir dedama į įkaitintą orkaitę.
Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Išėmus iš orkaitės viskas sudedama į dubenį ir sutrinama blenderiu. Į gautą masę supilamas kepimo metu atsiradęs skystis, ištirpintas sviestas (2 šaukštai sviesto pasiliekami) ir gerai išsukama.Pagal skonį pagardinama druska, pipirais. Vištienos kepenėlių paštetas sudedamas į indelius ir apliejamas ištirpintu sviestu.
Vištienos kepenėlių paštetas labai skanu su
sveikuolių duona. Skanaus.