Marinatui:
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
1 nedidelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
200 ml alyvuogių aliejaus
200 ml balto vyno acto 6 proc.
1-2 valg. š. kaparėlių
1 arb. š. neaštrių garstyčių
druskos, cukraus
petražolių.
Paprikos išvalomos ir supjaustomos mažais kubeliais. Svogūnas, česnakas nuvalomi ir susmulkinami.Į dubenį supilamas vyno actas, įberiama druskos, cukraus (pagal skonį), maišant pamažu supilamas alyvuogių aliejus, įdedama garstyčių ir gerai išmaišoma. Sudedamos supjaustytos daržovės, kaparėliai ir išmaišoma.
Liežuvis supjaustomas riekelėmis, užpilamas marinatu su daržovėmis ir kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Patiekiant, marinuotas liežuvis su daržovėmis, pabarstomas smulkintomis petražolėmis. Skanaus.