patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rauginti agurkai su morkomis

rauginti agurkai su morkomis Mums reikės:
agurkų
3 l vandens
3 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
2-3 morkų
4-6 česnako skiltelių
juodųjų pipirų žirnelių
krapų, vyšnių, juodųjų serbentų, krienų lapų

Gaminame. Rauginti agurkai su morkomis.
Agurkai švariai nuplaunami, nupjaunami galiukai. Morkos nuvalomos ir supjaustomos griežinėliais. Į paruoštus stiklainius susluoksniuojami žalumynai, agurkai, įdedama po keletą morkų griežinėlių, česnako, įberiama juodųjų pipirų žirnelių. Vanduo užvirinamas, suberiama druska, cukrus, išmaišoma, užpilama ant agurkų ir uždaroma plastmasiniais dangteliais.

Rauginti agurkai su morkomis paliekami kambario temperatūroje 8-10 val. Pradėjus rūgti (rūgimas vyksta pakankamai audringai) stiklainiai išnešami į rūsį ir laikomi tamsioje vėsioje patalpoje. Skanaus. 

Komentarai

2013-01-18
patiekalu-receptai.lt
Greitas rūgimas ir yra šio recepto esmė. O dangteliai tikrai bus issipūtę (todel ir naudojami plastmasiniai), net skystis gali šiek tiek prasisunkti...bet kai rūgimas baigiasi, agurkai gaunasi puikaus skonio...na bent jau visiems iki šiol ragavusiems Mirktelti. Drąsiai bandykite šį receptą!
2013-01-18
anonimas
Nelabai suprantama, kokiam tikslui dedamos morkos. Jos greitina rugima tris kartus greiciau, nei to reikia agurkams. Cia nepades jokia tamsi vesi patalpa, issipute dangteliai garantuoti, agurkai-vargu ar valgomi.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

adzika su obuoliais
Adžika su obuoliais
Adžika su obuoliais. Adžika tai aštrokas pagardas prie mėsos patiekalų ar koldūnų.
sausai rauginti agurkai
Sausai rauginti agurkai greitam valgymui
Sausai ir greitai rauginti traškūs bei labai skanūs agurkai per valandą.
agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.
darzoviu salotos ziemai
Daržovių salotos
Daržovių salotos. Įvairių marinuotų daržovių salotos žiemai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena