patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rauginti agurkai su morkomis

rauginti agurkai su morkomis Mums reikės:
agurkų
3 l vandens
3 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
2-3 morkų
4-6 česnako skiltelių
juodųjų pipirų žirnelių
krapų, vyšnių, juodųjų serbentų, krienų lapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Rauginti agurkai su morkomis.
Agurkai švariai nuplaunami, nupjaunami galiukai. Morkos nuvalomos ir supjaustomos griežinėliais. Į paruoštus stiklainius susluoksniuojami žalumynai, agurkai, įdedama po keletą morkų griežinėlių, česnako, įberiama juodųjų pipirų žirnelių. Vanduo užvirinamas, suberiama druska, cukrus, išmaišoma, užpilama ant agurkų ir uždaroma plastmasiniais dangteliais.

Rauginti agurkai su morkomis paliekami kambario temperatūroje 8-10 val. Pradėjus rūgti (rūgimas vyksta pakankamai audringai) stiklainiai išnešami į rūsį ir laikomi tamsioje vėsioje patalpoje. Skanaus. 

Komentarai

2013-01-18
patiekalu-receptai.lt
Greitas rūgimas ir yra šio recepto esmė. O dangteliai tikrai bus issipūtę (todel ir naudojami plastmasiniai), net skystis gali šiek tiek prasisunkti...bet kai rūgimas baigiasi, agurkai gaunasi puikaus skonio...na bent jau visiems iki šiol ragavusiems Mirktelti. Drąsiai bandykite šį receptą!
2013-01-18
anonimas
Nelabai suprantama, kokiam tikslui dedamos morkos. Jos greitina rugima tris kartus greiciau, nei to reikia agurkams. Cia nepades jokia tamsi vesi patalpa, issipute dangteliai garantuoti, agurkai-vargu ar valgomi.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sausai rauginti agurkai
Sausai rauginti agurkai greitam valgymui
Sausai ir greitai rauginti traškūs bei labai skanūs agurkai per valandą.
marinuoti mazi patisonai
Marinuoti maži patisonai
Marinuoti maži patisonai - puikus garnyras prie mėsos patiekalų.
marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!