patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rauginti agurkai su morkomis

rauginti agurkai su morkomis Mums reikės:
agurkų
3 l vandens
3 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
2-3 morkų
4-6 česnako skiltelių
juodųjų pipirų žirnelių
krapų, vyšnių, juodųjų serbentų, krienų lapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Rauginti agurkai su morkomis.
Agurkai švariai nuplaunami, nupjaunami galiukai. Morkos nuvalomos ir supjaustomos griežinėliais. Į paruoštus stiklainius susluoksniuojami žalumynai, agurkai, įdedama po keletą morkų griežinėlių, česnako, įberiama juodųjų pipirų žirnelių. Vanduo užvirinamas, suberiama druska, cukrus, išmaišoma, užpilama ant agurkų ir uždaroma plastmasiniais dangteliais.

Rauginti agurkai su morkomis paliekami kambario temperatūroje 8-10 val. Pradėjus rūgti (rūgimas vyksta pakankamai audringai) stiklainiai išnešami į rūsį ir laikomi tamsioje vėsioje patalpoje. Skanaus. 

Komentarai

2013-01-18
patiekalu-receptai.lt
Greitas rūgimas ir yra šio recepto esmė. O dangteliai tikrai bus issipūtę (todel ir naudojami plastmasiniai), net skystis gali šiek tiek prasisunkti...bet kai rūgimas baigiasi, agurkai gaunasi puikaus skonio...na bent jau visiems iki šiol ragavusiems Mirktelti. Drąsiai bandykite šį receptą!
2013-01-18
anonimas
Nelabai suprantama, kokiam tikslui dedamos morkos. Jos greitina rugima tris kartus greiciau, nei to reikia agurkams. Cia nepades jokia tamsi vesi patalpa, issipute dangteliai garantuoti, agurkai-vargu ar valgomi.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

adzika su obuoliais
Adžika su obuoliais
Adžika su obuoliais. Adžika tai aštrokas pagardas prie mėsos patiekalų ar koldūnų.
marinuoti mazi patisonai
Marinuoti maži patisonai
Marinuoti maži patisonai - puikus garnyras prie mėsos patiekalų.
marinuoti kopustai
Marinuoti kopūstai
Marinuoti kopūstai su morkomis, česnaku, šlakeliu acto bei aliejumi.
darzoviu salotos ziemai
Daržovių salotos
Daržovių salotos. Įvairių marinuotų daržovių salotos žiemai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.