patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rauginti agurkai su morkomis

rauginti agurkai su morkomis Mums reikės:
agurkų
3 l vandens
3 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
2-3 morkų
4-6 česnako skiltelių
juodųjų pipirų žirnelių
krapų, vyšnių, juodųjų serbentų, krienų lapų

Gaminame. Rauginti agurkai su morkomis.
Agurkai švariai nuplaunami, nupjaunami galiukai. Morkos nuvalomos ir supjaustomos griežinėliais. Į paruoštus stiklainius susluoksniuojami žalumynai, agurkai, įdedama po keletą morkų griežinėlių, česnako, įberiama juodųjų pipirų žirnelių. Vanduo užvirinamas, suberiama druska, cukrus, išmaišoma, užpilama ant agurkų ir uždaroma plastmasiniais dangteliais.

Rauginti agurkai su morkomis paliekami kambario temperatūroje 8-10 val. Pradėjus rūgti (rūgimas vyksta pakankamai audringai) stiklainiai išnešami į rūsį ir laikomi tamsioje vėsioje patalpoje. Skanaus. 

Komentarai

2013-01-18
patiekalu-receptai.lt
Greitas rūgimas ir yra šio recepto esmė. O dangteliai tikrai bus issipūtę (todel ir naudojami plastmasiniai), net skystis gali šiek tiek prasisunkti...bet kai rūgimas baigiasi, agurkai gaunasi puikaus skonio...na bent jau visiems iki šiol ragavusiems Mirktelti. Drąsiai bandykite šį receptą!
2013-01-18
anonimas
Nelabai suprantama, kokiam tikslui dedamos morkos. Jos greitina rugima tris kartus greiciau, nei to reikia agurkams. Cia nepades jokia tamsi vesi patalpa, issipute dangteliai garantuoti, agurkai-vargu ar valgomi.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuoti kopustai
Marinuoti kopūstai
Marinuoti kopūstai su morkomis, česnaku, šlakeliu acto bei aliejumi.
marinuoti svogunai
Marinuoti svogūnai
Marinuoti svogūnai. Puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių.
konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai, pomidorų konservavimas.
konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika, svogūnais, česnako skiltelėmis, krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena