patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Balandėliai

balandeliai Mums reikės:
1 didesnio kopūsto
2 morkų
2 valg. š. aliejaus
2-3 valg. š.  miltų
2 v. š. pomidorų tyrės
2 v. š. grietinės
sultinio, lauro lapelių
Balandėlių įdarui:
700 g faršo
1 stiklinės ryžių
1 svogūno
1 kiaušinio
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Balandėliai.
Kopūstui išpjauname kotą, dedame į didelį puodą ir apverdame pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol lapai suminkštėja. Suminkštėjusius lapus atskiriame vienas nuo kito, ištraukiame ir nuvarviname. Nuo kopūstų lapų nupjauname storąją dalį (lapkotį).

Pasiruošiame įdarą balandėliams: apvirtus ryžius sumaišome su faršu, smulkiai supjaustytu svogūnu,  druską, pipirais, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.balandeliai 1

Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame po gerą šaukštą paruošto įdaro (priklauso nuo lapų dydžio), užlenkiame lapo kraštus ir suvyniojame.balandeliai 2 
Suvynioti balandėliai apvoliojami miltuose, dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai apkepinami.balandeliai 3
Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais ir sluoksniuojamos puode su balandėliais. Balandėliai užpilami sultiniu (balandėliai turi būti vos apsemti), sudedama pomidorų tyrė, įmetama pora lauro lapelių ir troškinama.

Balandėliai troškinami ant nestiprios ugnies 30-40 min. Baigiant troškinti sudedama grietinė. Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-12-06
Auguskis
Pasakiski balandeliai. Aciu ikelusiems  Šypsena
2014-08-29
Laima
Kopusta galima mikrobangej pakaitinti. Man paprasciau nei virti galva  Šypsena
2014-05-30
Vaida
Kol nesuradau sio recepto tol mano balandeliai nebudavo tokie skanus kaip dabar. Dabar gan daznai juos darau nes pagal si recepta jie gaunasi nuostabus.  Šypsena Ir kuo toliau tuo daugiau ju pridarau bet vis tiek greitai baigiasi Juokas aciu tam kas si recepta ikele Šypsena
2014-02-25
Rasa
Ačiū Jums labai! Esu visai naujai iškepta šeimininkė, pirmą kartą gyvenime dariau balandelius, pagal Jūsų receptą gavosi Super! :-) ačiū jums! O dėl to faršo, čia mergaitė rašė, tai tikra tiesa, UK faršas yra baisus! Todėl aš niekada nepatingiu nuvykti iki lietuvines ar lenkunes, ten faršas brangesnis, bet patiekalai gaunasi visai kaip namuciuose!  Mirktelti
2013-06-08
Anvar
O jei kopusta ne apvirus, o isvirus, balandeliu kokybe suprastetu?
2013-05-07
Donis
Labai skanus balandeliai Šypsena siulau visiems pabandyti. Greitai, paprastai ir labai skanus Myliu
2012-12-28
kestutis
Daznai darydvau balandelius, lygtai lietuvoje gaudavosi skanus, idaras sultingas, o cia anglijoj gal farsas ne koks, sausas. As pamirsau imusti kiausini i farsa. Gal kad mesa cia labai smulkiai Malta. Su pagarba kestutis. Liūdesys
2012-12-17
Olia
Labai skanus balanedeliai gavosi, geras receptas. Aciu Šypsena
2012-12-02
Ausra
Geras receptukas, skanus balandeliai gavosi. Šypsena
2010-05-30
Cooker
cia balandeliai jau is svieziu kopustu lapu Šypsena
2010-04-24
Gileta
Liuks receptas. Vat cia tai tikras maistas!!! Aciu Šypsena
2010-04-24
ozas
senai balandeliu nevalgiau, net seiles skirtis pradejo ziurint Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ziediniu kopustu uzkepele
Žiedinių kopūstų užkepėlė
Žiedinių kopūstų užkepėlė grietinėlės, parmezano sūrio, krienų, muskato riešutų padaže.
cukiniju sklindziai su feta suriu
Cukinijų sklindžiai su feta sūriu
Skanūs, aštroko skonio cukinijų sklindžiai su feta sūriu.
vistiena idaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai. Patisonai įdaryti vištienos ir džiovintų grybų įdaru, kepti orkaitėje.
Paprika idaryta kus kus
Įdaryta paprika kus kus ir jautiena
Kepta, įdaryta paprika kus kus ir jautiena. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vaida
Blynukai labai skanūs. Valgėm su atšildytom braškėm - super! Tik jų gaunasi mažokai, apie 18. Tai kitą kartą daryčiau dvigubai Šypsena
fataliska
Rimtai o kaip su tais kiausiniais, juk ju nebekepi...ar tai nepavojinga, norisi ir dukrytei duoti paragauti, o ten zalias kiausinis...hmmm
Egle
Jau antri metai gaminu tik pagal jusu recepta...va ir dabar namai kvepia taip saaaaaaldziai Šypsena tortas taip seimai patiko, kad net ir vyras isitrauke i procesa...kepa lakstus Šypsena Kepam du...vienas mums, kitu grupes draugus ryt vaisinsiu. Aciu, aciu, aciu Myliu
Eglė
Labai labai skanus pyragas! Patiko visai seimai! Šypsena
Asta
Tesla gaunasi liuks ir neplysta, jei tiksliai islaikyt visu produktu proporcijas, kaip nurodyta. Jau kepa orkaiteje, lygiai toks, is vaikystes megstamiausias Šypsena