patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Balandėliai

balandeliai Mums reikės:
1 didesnio kopūsto
2 morkų
2 valg. š. aliejaus
2-3 valg. š.  miltų
2 v. š. pomidorų tyrės
2 v. š. grietinės
sultinio, lauro lapelių
Balandėlių įdarui:
700 g faršo
1 stiklinės ryžių
1 svogūno
1 kiaušinio
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Balandėliai.
Kopūstui išpjauname kotą, dedame į didelį puodą ir apverdame pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol lapai suminkštėja. Suminkštėjusius lapus atskiriame vienas nuo kito, ištraukiame ir nuvarviname. Nuo kopūstų lapų nupjauname storąją dalį (lapkotį).

Pasiruošiame įdarą balandėliams: apvirtus ryžius sumaišome su faršu, smulkiai supjaustytu svogūnu,  druską, pipirais, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.balandeliai 1

Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame po gerą šaukštą paruošto įdaro (priklauso nuo lapų dydžio), užlenkiame lapo kraštus ir suvyniojame.balandeliai 2 
Suvynioti balandėliai apvoliojami miltuose, dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai apkepinami.balandeliai 3
Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais ir sluoksniuojamos puode su balandėliais. Balandėliai užpilami sultiniu (balandėliai turi būti vos apsemti), sudedama pomidorų tyrė, įmetama pora lauro lapelių ir troškinama.

Balandėliai troškinami ant nestiprios ugnies 30-40 min. Baigiant troškinti sudedama grietinė. Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-12-06
Auguskis
Pasakiski balandeliai. Aciu ikelusiems  Šypsena
2014-08-29
Laima
Kopusta galima mikrobangej pakaitinti. Man paprasciau nei virti galva  Šypsena
2014-05-30
Vaida
Kol nesuradau sio recepto tol mano balandeliai nebudavo tokie skanus kaip dabar. Dabar gan daznai juos darau nes pagal si recepta jie gaunasi nuostabus.  Šypsena Ir kuo toliau tuo daugiau ju pridarau bet vis tiek greitai baigiasi Juokas aciu tam kas si recepta ikele Šypsena
2014-02-25
Rasa
Ačiū Jums labai! Esu visai naujai iškepta šeimininkė, pirmą kartą gyvenime dariau balandelius, pagal Jūsų receptą gavosi Super! :-) ačiū jums! O dėl to faršo, čia mergaitė rašė, tai tikra tiesa, UK faršas yra baisus! Todėl aš niekada nepatingiu nuvykti iki lietuvines ar lenkunes, ten faršas brangesnis, bet patiekalai gaunasi visai kaip namuciuose!  Mirktelti
2013-06-08
Anvar
O jei kopusta ne apvirus, o isvirus, balandeliu kokybe suprastetu?
2013-05-07
Donis
Labai skanus balandeliai Šypsena siulau visiems pabandyti. Greitai, paprastai ir labai skanus Myliu
2012-12-28
kestutis
Daznai darydvau balandelius, lygtai lietuvoje gaudavosi skanus, idaras sultingas, o cia anglijoj gal farsas ne koks, sausas. As pamirsau imusti kiausini i farsa. Gal kad mesa cia labai smulkiai Malta. Su pagarba kestutis. Liūdesys
2012-12-17
Olia
Labai skanus balanedeliai gavosi, geras receptas. Aciu Šypsena
2012-12-02
Ausra
Geras receptukas, skanus balandeliai gavosi. Šypsena
2010-05-30
Cooker
cia balandeliai jau is svieziu kopustu lapu Šypsena
2010-04-24
Gileta
Liuks receptas. Vat cia tai tikras maistas!!! Aciu Šypsena
2010-04-24
ozas
senai balandeliu nevalgiau, net seiles skirtis pradejo ziurint Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

idarytas moliugas mesa ir raugintais kopustais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
darzoviu troskinys su desrelemis
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Daržovių troškinys su dešrelėmis. Baklažanai, žiediniai kopūstai, svogūnai, morkos pakepinti ir patroškinti su pieniškomis dešrelėmis.
cukiniju suktinukai su varske1
Cukinijų suktinukai su varške
Cukinijų suktinukai su varške. Kepintos cukinijų juostelės įdarytos špinatų ir varškės įdaru.
cukiniju ir farso uzkepele
Cukinijų ir faršo užkepėlė
Cukinijų ir faršo užkepėlė. Sluoksniuota pakepinto faršo ir apkeptų cukinijos griežinėlių, svogūnų užkepėlė su fermentiniu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Gyvenu Olandijoje, tad vienoje lenkiskoje parduotuveje nusipirkau varskes ir issikepiau varskeciu-pasijutau tarsi vel sedeciau prie lietuvisko stalo Šypsena
Saule
Labai skanus ir pasakiskas tortas, jau kepiau 4 kartus.
Sandrute
Gavosi skaniai, bet as suri dejau ant kepimo galo ir mano svoguniukai nebuvo gerai iskepe, tik neznau kame beda, gal mano orkaitės Liūdesys . Tai sekanti karta as juos pirmiau siek tiek apkepsiu, o tik tada maisysiu su mejonezu ir pomidorų padazu  Mirktelti
Indre
Aciu uz labai gera kibinu recepta Myliu. Kibinai gavosi fantastiski, labai skanus ir vidus toks sultingas  Myliu  Myliu
Sigita
Ar tesla turi but plona kai iskocioji? Nes as kepiau 45min ir tai ne iki galo iskepe.