patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Balandėliai

balandeliai Mums reikės:
1 didesnio kopūsto
2 morkų
2 valg. š. aliejaus
2-3 valg. š.  miltų
2 v. š. pomidorų tyrės
2 v. š. grietinės
sultinio, lauro lapelių
Balandėlių įdarui:
700 g faršo
1 stiklinės ryžių
1 svogūno
1 kiaušinio
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Balandėliai.
Kopūstui išpjauname kotą, dedame į didelį puodą ir apverdame pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol lapai suminkštėja. Suminkštėjusius lapus atskiriame vienas nuo kito, ištraukiame ir nuvarviname. Nuo kopūstų lapų nupjauname storąją dalį (lapkotį).

Pasiruošiame įdarą balandėliams: apvirtus ryžius sumaišome su faršu, smulkiai supjaustytu svogūnu,  druską, pipirais, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.balandeliai 1

Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame po gerą šaukštą paruošto įdaro (priklauso nuo lapų dydžio), užlenkiame lapo kraštus ir suvyniojame.balandeliai 2 
Suvynioti balandėliai apvoliojami miltuose, dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai apkepinami.balandeliai 3
Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais ir sluoksniuojamos puode su balandėliais. Balandėliai užpilami sultiniu (balandėliai turi būti vos apsemti), sudedama pomidorų tyrė, įmetama pora lauro lapelių ir troškinama.

Balandėliai troškinami ant nestiprios ugnies 30-40 min. Baigiant troškinti sudedama grietinė. Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-08-29
Laima
Kopusta galima mikrobangej pakaitinti. Man paprasciau nei virti galva  Šypsena
2014-05-30
Vaida
Kol nesuradau sio recepto tol mano balandeliai nebudavo tokie skanus kaip dabar. Dabar gan daznai juos darau nes pagal si recepta jie gaunasi nuostabus.  Šypsena Ir kuo toliau tuo daugiau ju pridarau bet vis tiek greitai baigiasi Juokas aciu tam kas si recepta ikele Šypsena
2014-02-25
Rasa
Ačiū Jums labai! Esu visai naujai iškepta šeimininkė, pirmą kartą gyvenime dariau balandelius, pagal Jūsų receptą gavosi Super! :-) ačiū jums! O dėl to faršo, čia mergaitė rašė, tai tikra tiesa, UK faršas yra baisus! Todėl aš niekada nepatingiu nuvykti iki lietuvines ar lenkunes, ten faršas brangesnis, bet patiekalai gaunasi visai kaip namuciuose!  Mirktelti
2013-06-08
Anvar
O jei kopusta ne apvirus, o isvirus, balandeliu kokybe suprastetu?
2013-05-07
Donis
Labai skanus balandeliai Šypsena siulau visiems pabandyti. Greitai, paprastai ir labai skanus Myliu
2012-12-28
kestutis
Daznai darydvau balandelius, lygtai lietuvoje gaudavosi skanus, idaras sultingas, o cia anglijoj gal farsas ne koks, sausas. As pamirsau imusti kiausini i farsa. Gal kad mesa cia labai smulkiai Malta. Su pagarba kestutis. Liūdesys
2012-12-17
Olia
Labai skanus balanedeliai gavosi, geras receptas. Aciu Šypsena
2012-12-02
Ausra
Geras receptukas, skanus balandeliai gavosi. Šypsena
2010-05-30
Cooker
cia balandeliai jau is svieziu kopustu lapu Šypsena
2010-04-24
Gileta
Liuks receptas. Vat cia tai tikras maistas!!! Aciu Šypsena
2010-04-24
ozas
senai balandeliu nevalgiau, net seiles skirtis pradejo ziurint Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukiniju sklindziai su feta suriu
Cukinijų sklindžiai su feta sūriu
Skanūs, aštroko skonio cukinijų sklindžiai su feta sūriu.
moliugu blyneliai
Moliūgų blyneliai
Moliūgų blyneliai. Skanūs miltiniai blyneliai su moliūgais
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas
ziediniu kopustu uzkepele su farsu
Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu
Žiedinių kopūstų (kalafiorų) užkepėlė su mėsos faršu. Skanu, greita, paprasta.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Muledija
Sudomino pasiūlymas įdėti virtą bulvę. Išbandysiu.
Oksana
Katik isbandziau sita receptuka. Is tikro labai skanus varskeciai gavosi, dar priedo dejau vanilinio cukraus ir truputi kepimo milteliu, tai labai purus gavosi. Aciu uz recepta, seima liko patenkinta.
Zuza
Labai skanus plovas gaunasi pagal si recepta, visada verdu siuo receptu Šypsena Aciu.
ekpor
Kazkada esu dares tai nelabai buvo gavesis, o pagal sita recepta gavosi idealus, net nesitiki kad pavyko ir ziauriai skanus. Aciu uz gera recepta Šypsena
Kometa
Plova ar ka ten gaminau pirma karta, pagal si recepta. GUODZIANTIS SKONIS gavosi, kazkas naujo sotaus ir gaivaus. P.S. vietoj paprikos idejau nekepintu pomidoru. mmmm  Myliu