patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Balandėliai

balandeliai Mums reikės:
1 didesnio kopūsto
2 morkų
2 valg. š. aliejaus
2-3 valg. š.  miltų
2 v. š. pomidorų tyrės
2 v. š. grietinės
sultinio, lauro lapelių
Balandėlių įdarui:
700 g faršo
1 stiklinės ryžių
1 svogūno
1 kiaušinio
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Balandėliai.
Kopūstui išpjauname kotą, dedame į didelį puodą ir apverdame pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol lapai suminkštėja. Suminkštėjusius lapus atskiriame vienas nuo kito, ištraukiame ir nuvarviname. Nuo kopūstų lapų nupjauname storąją dalį (lapkotį).

Pasiruošiame įdarą balandėliams: apvirtus ryžius sumaišome su faršu, smulkiai supjaustytu svogūnu,  druską, pipirais, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.balandeliai 1

Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame po gerą šaukštą paruošto įdaro (priklauso nuo lapų dydžio), užlenkiame lapo kraštus ir suvyniojame.balandeliai 2 
Suvynioti balandėliai apvoliojami miltuose, dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai apkepinami.balandeliai 3
Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais ir sluoksniuojamos puode su balandėliais. Balandėliai užpilami sultiniu (balandėliai turi būti vos apsemti), sudedama pomidorų tyrė, įmetama pora lauro lapelių ir troškinama.

Balandėliai troškinami ant nestiprios ugnies 30-40 min. Baigiant troškinti sudedama grietinė. Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

2016-09-01
Vida
Labai skanus gavosi balandeliai pagal si recepta, aciu! Šypsena
2015-08-06
Monika
O kiek minuciu sildyt mikrobangeje kopusta? Ir kiek mazdaug gaunasi is tokio kiekio balandeliu ?
2014-12-06
Auguskis
Pasakiski balandeliai. Aciu ikelusiems  Šypsena
2014-08-29
Laima
Kopusta galima mikrobangej pakaitinti. Man paprasciau nei virti galva  Šypsena
2014-05-30
Vaida
Kol nesuradau sio recepto tol mano balandeliai nebudavo tokie skanus kaip dabar. Dabar gan daznai juos darau nes pagal si recepta jie gaunasi nuostabus.  Šypsena Ir kuo toliau tuo daugiau ju pridarau bet vis tiek greitai baigiasi Juokas aciu tam kas si recepta ikele Šypsena
2014-02-25
Rasa
Ačiū Jums labai! Esu visai naujai iškepta šeimininkė, pirmą kartą gyvenime dariau balandelius, pagal Jūsų receptą gavosi Super! :-) ačiū jums! O dėl to faršo, čia mergaitė rašė, tai tikra tiesa, UK faršas yra baisus! Todėl aš niekada nepatingiu nuvykti iki lietuvines ar lenkunes, ten faršas brangesnis, bet patiekalai gaunasi visai kaip namuciuose!  Mirktelti
2013-06-08
Anvar
O jei kopusta ne apvirus, o isvirus, balandeliu kokybe suprastetu?
2013-05-07
Donis
Labai skanus balandeliai Šypsena siulau visiems pabandyti. Greitai, paprastai ir labai skanus Myliu
2012-12-28
kestutis
Daznai darydvau balandelius, lygtai lietuvoje gaudavosi skanus, idaras sultingas, o cia anglijoj gal farsas ne koks, sausas. As pamirsau imusti kiausini i farsa. Gal kad mesa cia labai smulkiai Malta. Su pagarba kestutis. Liūdesys
2012-12-17
Olia
Labai skanus balanedeliai gavosi, geras receptas. Aciu Šypsena
2012-12-02
Ausra
Geras receptukas, skanus balandeliai gavosi. Šypsena
2010-05-30
Cooker
cia balandeliai jau is svieziu kopustu lapu Šypsena
2010-04-24
Gileta
Liuks receptas. Vat cia tai tikras maistas!!! Aciu Šypsena
2010-04-24
ozas
senai balandeliu nevalgiau, net seiles skirtis pradejo ziurint Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Paprika idaryta kus kus
Įdaryta paprika kus kus ir jautiena
Kepta, įdaryta paprika kus kus ir jautiena. Receptas su nuotrauka.
cukiniju suktinukai su varske1
Cukinijų suktinukai su varške
Cukinijų suktinukai su varške. Kepintos cukinijų juostelės įdarytos špinatų ir varškės įdaru.
keptos darzoves grietines padaze
Keptos daržovės grietinės padaže
Keptos daržovės grietinės padaže
darzoviu blynai
Daržovių blynai
Daržovių blynai. Cukinijų, aguročių, morkų, fermentinio sūrio blynai. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu