Mums reikės:
✓
1 stiklinės avinžirnių
✓
150 g saliero gumbo
✓
2 skiltelių česnako
✓
1 valg. š. maltos paprikos
✓
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
✓
0,5 arb. š. garstyčių sėklų
Gaminame.
Avienos sriuba su avinžirniaisAvinžirnius perplauname, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame 8-12 val. mirkti. Vėliau vandenį nuo avinžirnių nupilame. Avieną nuplauname, supjaustome gabaliukais, sudedame į puodą, užpilame 2-2,5 l vandens ir užviriname. Nugraibome putas ir ant nestiprios ugnies verdame apie 30 min. Toliau sudedame avinžirnius, įberiame druskos ir verdame 45-55 min. Daržoves nuvalome. Bulves supjaustome kubeliais. Morką, salierą supjaustome stambesniais šiaudeliais, česnako skilteles – juostelėmis ir pakepiname aliejuje 4-5 min. Visas daržoves sudedame į sriubą ir verdame apie 10-12 min. Prieskonius (paprikos miltelius, kalendros grūdelius, garstyčių sėklas, druską) sumaišome ir truputį patriname. Čili pipirą supjaustome plonais žiedais, sumaišome su prieskoniais, sudedame į sriubą ir paverdame 10 min. Išvirusi
avienos sriuba su avinžirniais pabarstoma smulkintomis petražolėmis, uždengiama, paliekama 15 min. pastovėti ir patiekiama. Skanaus.