Mums reikės:
✓
500 g avienos šonkauliukų
✓
1 stiklinės ryžių
✓
3 valg. šaukštų pomidorų pastos
✓
10 vnt. juodųjų pipirų grūdelių
✓
4-5 česnako skiltelių
✓
6-8 graikiškų riešutų
✓
lauro lapų, petražolių
Gaminame.
Charčo sriuba su avienaAvienos šonkauliukus charčo sriubai supjaustome, užpilame vandeniu, kad apsemtų. Užvirusį skystį nupilame ir įpilame 1,5-2 l vandens, užverdame, nugraibome susidariusias putas, įmetame lauro lapus, pipirų grūdelius, vieną svogūną, druskos ir verdame ant mažos ugnies apie 2 val.
Likusius svogūnus supjaustome kubeliais, morką - šiaudeliais ir apkepiname aliejuje. Nuplautus ryžius, apkepintus svogūnus, morkas sudedame į puodą prie mėsos ir paverdame apie 15-20 min. Bebaigiant virti sudedame pomidorų pastą, susmulkintus česnakus, graikiškus riešutus. Išvirusi charčo sriuba su aviena gausiai apibarstoma smulkintomis petražolėmis, uždengiama. Charčo sriuba su aviena turėtų pastovėti uždengta apie 10 min. Gero apetito.