Charčo sriuba su aviena

charco_sriuba_su_aviena
Mums reikės:
500 g avienos šonkauliukų
3 svogūnų
1 morkos
1 stiklinės ryžių
3 valg. šaukštų pomidorų pastos
10 vnt. juodųjų pipirų grūdelių
4-5 česnako skiltelių
1,5-2 l vandens
6-8 graikiškų riešutų
lauro lapų, petražolių
Gaminame. Charčo sriuba su aviena
Avienos šonkauliukus charčo sriubai supjaustome, užpilame vandeniu, kad apsemtų. Užvirusį skystį nupilame ir įpilame 1,5-2 l vandens, užverdame, nugraibome susidariusias putas, įmetame lauro lapus, pipirų grūdelius, vieną svogūną, druskos ir verdame ant mažos ugnies apie 2 val.

Likusius svogūnus supjaustome kubeliais, morką - šiaudeliais ir apkepiname aliejuje. Nuplautus ryžius, apkepintus svogūnus, morkas sudedame į puodą prie mėsos ir paverdame apie 15-20 min. Bebaigiant virti sudedame pomidorų pastą, susmulkintus česnakus, graikiškus riešutus. Išvirusi charčo sriuba su aviena gausiai apibarstoma smulkintomis petražolėmis, uždengiama. Charčo sriuba su aviena turėtų pastovėti uždengta apie 10 min. Gero apetito.

Panašūs receptai

Komentarai

Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Antonis
Patiko, pabandysiu, bet cia neklaida apie graikiskus riesutus? Tikrai reikia ju deti? As neapkenciu ju is toli.
Inga
Labai skaniai gavosi. Aš taip pat vietoje pomidorų pastos naudojau luptus pomidorus ir šiek tiek kečiupo. Labai skaniai gavosi.  Mirktelti
Romas
Na cia jau yra panasumu i tikra charcio Mirktelti
Andrius
Puiki gavosi sriuba! Šypsena Vietoj pomidorų pastos naudojau šviežius pomidorus (nuluptus ir permaltus mikseriu).
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas