Mums reikės:
✓
500 g minkštos jautienos
✓
2 v. š. tkemalio padažo ar 100 ml šviežiai spaustų granatų sulčių
✓
100 g graikinių riešutų
✓
4-5 skiltelių česnako
Gaminame.
Charčio sriubaJautiena supjaustoma nedideliais kubeliais (3x3 cm). Mėsos gabaliukai sudedami į puodą ir užpilami 2,5 l šalto vandens. Užvirus, nukraibomos putos ir verdama ant nedidelės ugnies 1,5-2 val. Svogūnai susmulkinami ir pakepinami svieste kartu su miltais. Mėsa išimama iš puodo, sultinys perkošiamas ir supilamas atgal į puodą. Suberiami praplauti ryžiai, mėsa, pakepinti svogūnai, petražolės šaknis, lauro lapai, kalendros grūdeliai, juodieji pipirai, įberiama druskos ir paverdama 15 min. Graikiniai riešutai sudedami į blenderį ir susmulkinami. Susmulkinti riešutai suberiami į sriubą ir viskas paverdama dar 5 min.
Prieskoniai:
0,5 petražolės šaknies;
10 grūdelių juodųjų pipirų;
2 arb. š. chmeli-suneli prieskonių;
0,5 v. š. susmulkintų saliero lapų;
0,5 arb. š. kalendros grūdelių;
0,5 arb. š. aitriosios paprikos miltelių;
3 lauro lapų;
1 v. š. susmulkintų kalendros lapų;
žiupsnelio šafrano.
Sudedamas tkemali padažas (natūralus kaukazinių slyvų padažas), suberiami chmeli-suneli prieskoniai, aitrioji paprika, šafranas ir paverdama 3-5 min. Suberiami susmulkinti salierų, kalendros lapai, išspaudžiamas česnakas, uždengiama ir paliekama 5-10 min. pastovėti. Charčio sriuba paruošta. Skanaus.